28.09.2010

Otvorena izložba digitalnih grafika

U izložbenom prostoru velikogoričkog Pučkog otvorenog učilišta jučer je otvorena izložba Vedrana Kosovića koji je domaćoj publici predstavio turopoljske motive digitalnim grafikama. Izložbu možete razgledati do 9. listopada.

Gorički umjetnik posljednjih godina živi u Švedskoj gdje studira filmsku produkciju i umjetnost, a za svoju prvu samostalnu izložbu odabrao je upravo svoju Veliku Goricu prikazujući njezine motive digitalno manipuliranim fotografijama.

izložbavedrankosović1.jpg

- Fotografije su digitalnim putem rastočene poput akvarela i ovo je još jedno viđenje naše baštine i Velike Gorice prikazane umjetnošću 21. stoljeća - rekla je Katja Matković Mikulčić otvarajući izložbu.

Izložba digitalnih grafika "Time machine - vremenski stroj" donosi digitalne grafike koje, po riječima dizajnera Gorana M.Štimca, svojim bombastičnim koloritom provociraju da zamijenimo ustaljeni "penzlerajski" prikaz motiva našeg grada i konačno se prebacimo na nov, suvremen i svakako digitalni.

izložbavedrankosović2.jpg

- Da li je to umjetnost pokazat će vrijeme, ali nove tehnologije stvaraju i nove vidove umjetnosti - rekao je sam autor za kojega nije sporno da li se potezima miša i računalnim procesima stvaraju umjetnička djela.
Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati