02.04.2010

Otvoren "S onu stranu slike i akcije"


U Galeriji Galženica postavljena je nova izložba pod nazivom "S onu strane slike i akcije" na kojoj se izlažu radovi petero umjetnika iz Osijeka, Beograda, Zageba i Splita. Grupna izložba predstavlja 8 najnovijih radova ovih umjetnika, a možete ju razgledati do 25. travnja u prostorijama galerije na trgu Stjepana Radića 5.

sonustranu.jpg

Umjetnici zastupljeni na ovoj izložbi ne postavljaju se rušilački i nihilistički spram svoje institucionalne opozicije - dapače, oni ju praihvaćaju kao objektivni  kontekst djelovanja unutar kojega su kritičnost i bunt, baš kao i u predstavničkoj demokraciji Zapada, postali legitiman umjetnički izraz - stoji u uvodniku kustosice Sanje Horvatinčić.

Klikni za uvećat sliku:


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati