22.04.2010

Otvoren nadvožnjak Gradići


Otvorenjem nadvožnjaka Gradići mještani ovoga i okolnih naselja dobili su novi, odnosno zamjenski, prometni pravac prema Velikoj Gorici. Nadvožnjak vodi od centra Gradića i spaja se na ulicu Rudolfa Fizira (prema Zračnoj luci), koju sječe glavni prometni pravac Zagreb-Sisak, i ulicu Andrije Kačića Miošića koja vodi u V.Goricu.

Otvorenju nadvožnjaka, uz gradonačelnika, dužnosnike i predstavnike HAC-a, nazočio je i potpredsjednik vlade Ivan Šuker koji je u svom govoru istaknuo kako V.Gorica, uz prometnu povezanost i gospodarske zone, dobiva sve atribute perspektivnog grada koji više neće biti samo spavaonica.

šukerotvorenjegradići.jpg
Potpredsjednik Vlade Ivan Šuker najavio je, po završetku prometne infrastrukture, i otvaranje goričke šetnice

Najkasnije početkom slijedeće godine spojit ćemo se na zagrebačku obilaznicu kod Jakuševca, također u drugom ili trećem mjesecu bi se trebali spojiti s Domovinskim mostom, do sedmog mjeseca će biti gotova sjeverna velikogorička obilaznica i ja se nadam da ćemo zajedno, Hrvatske autoceste i Grad Velika Gorica, završiti nastavak ul. Andrije Kačića Miošića od crkve Sv.Petra i Pavla do obilaznice - poručio je nazočnima potpredsjednik Vlade Ivan Šuker.

Nova prometnica od Gradića do sjeverne obilaznice, zajedno s nadvožnjakom, duljine je 2400 metara i investicija je, u sklopu radova na autocesti Zagreb-Sisak, vrijedna 45 milijuna kuna.

Uskoro će se zatvoriti pružni prijelaz na Kolodvorskoj pa će se u Gradiće iz Velike Gorice ulaziti preko novootvorenog nadvožnjaka i prometnice koja ide paralelno s autocestom od pružnog prijelaza do nadvožnjaka u ulici Slavka Kolara.

Komentari
23.04.2010 - Mariovg
deda odi spati:)
22.04.2010 - gde je deda
mariovg naj srati:)
22.04.2010 - Mariovg
svaka pohvala samo naprijed otvarajte što više da nam bude još bolji život u VG
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati