16.05.2009

Otvoren Medijacijski centar


Medijacijski centar, neutralno, sigurno i povjerljivo mjesto za mirno rješavanje sukoba, otvorio je svoja vrata potencijalnim korisnicima. Medijacijski centar se smjestio u Centru za djecu, mlade i obitelj u Kurilovečkoj 48 i treće je otvoreni ovakav centar u Hrvatskoj.

Centri se otvaraju u sklopu projekta „Možemo to riješiti – Medijacijom prema kulturi demokratske komunikacije i rješavanja sukoba“ kojeg provodi Forum za slobodu odgoja i sufinancira ga Europska unija.  Glavni cilj projekta je prevencija nasilja među učenicima.


Otvaranju centra nazočili su izvršna direktorica udruge Forum Vesna M. Puhovski, te gradonačelnik Tonino Picula sa suradnicima


Medijacija je dobrovoljan i povjerljiv proces u kojem sukobljene strane sukob žele razriješiti na civiliziran, nenasilan način uz posredovanje treće, nepristrane osobe. Medijacija nije ni sudski ni arbitražni postupak, ali niti terapija ni savjetovanje već se smjestila između tih krajnosti.

Medijacijski centar otvoren je širom krugu mogućih korisnika. Djeci i mladima prema kojima su aktivnosti centra posebno usmjerene s ciljem da se medijacija počne prakticirati od ranog razdoblja. Nastavnicima koji će se u centru moći informirati o medijaciji te svima ostalima koji promicanjem nenasilja žele pridonijeti prevenciji nasilja u zajednici.

Aktivnosti centra usmjerene su prema promociji medijacije i nenasilnog rješavanja sukoba, provođenje postupka medijacije te edukaciji o medijaciji za nastavnike i sve zainteresirane.
Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.