30.03.2011

Oto Reisinger u Muzeju

Na sutrašnjem Matičinom četvrtku u Muzeju Turopolja bit će predstavljeno lik i djelo velikana hrvatske i svjetske karikature - Ota Reisingera. Večer počinje u 19 sati, a voditelj predstavljanja bit će Janko Bučar, aforističar i karikaturist. Tradicionalno prigodnom pjesmom pridružit će se Ansambl "Zlatne godine".

Oton Reisinger je autor stotinjak tisuća karikatura koja su nas iz dana u dan oduševljavale svojim humorom i satirom te žigosale raznorazne anomalije i «nepodopštine» u našem društvu. Reisinger je stvorio i likove koje smo svakodnevno prihvaćali kao dio svoje savjesti: Peru, Klaru i Štefeka u Vjesniku pomoću kojih komentira stanje u državi i društvu.

Više o svom životnom pozivu ovog diplomiranog arhitekta reći će sam Reisinger, pa navratite. Možda vas i nacrta.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati