09.11.2009

Osvrni se gnjevno


Paolo Magelli je s predstavom "Pir malogradjana" označio umjetnički prodor Scene Gorica. Za tu predstavu, koja je gostovala na brojnim festivalima (MESS, Gavelline večeri, Zlatni lav...) Magelli je primio Vjesnikovu nagradu za režiju Dubravko Dujšin 2008. godine.

Kao drugi svoj projekt Magelli odabire Osborneov klasični buntovnički tekst "Osvrni se gnjevno" koji je nadahnuo već nekoliko generacija a na hrvatskim se pozornicama rijetko izvodi. Biser engleske dramatike, u ovoj radikalnoj predstavi prikazat će glumačka ekipa u kojoj su Ana Begić, Milan Pleština, Nikša Butijer, Iva Visković i Goran Bogdan. S ovom predstavom Scena Gorica se pozicionira kao kazalište koje svoju zadaću vidi u etabliranju građanskog repertoara visokih umjetničkih dosega, društveno angažirano, poticajno u stvaralačkoj klimi grada Velike Gorice.


Premijera predstave Osvrni se gnjevno održati će se u utorak 10. studenog, a reprize već slijedeća dva dana u dvorani Gorica u 20 sati. Ulaznica za srijedu i četvrtak još ima, a cijena im je 40 kuna.
Detaljnije o predstavi ovdje.

Izvor: POUVG


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati