05.05.2010

Osnovnoškolci u policiji


Velikogorička policija ovih dana provodi program Mogu ako hoću - MAH1 namijenjen učenicima četvrtih razreda osnovnih škola preko kojega mladi sugrađani stječu prvi kontakt s policijom i upoznaju se s njihovom ulogom u zajednici.

Učenici četvrtih razreda osnovnih škola Grada Velike Gorice te općina Pokupsko i Orle, u pratnji učitelja i kontakt policajaca, tokom proteklih par dana tako su česti gosti Policijske postaje Velika Gorica. U sklopu akcije učenicima se održi predavanje i prezentiraju policijski poslovi i uloga policije, a tom prigodom razgledaju i policijsku postaju.

policijamah1.jpg
Učenici su predavanje shvatili ozbiljno i sudjelovali u razgovoru

Kroz predavanje se učenike upoznaje s opasnošću od sredstava ovisnosti (alkohol, droga, cigarete), te se upućuje na samozaštitno ponašanje i objašnjava im se važnost kontakt policajca. Na ovaj način senzibilira ih se da postanu svjesni opasnosti te na koji način da ih izbjegnu. Učenike se upućuje da ako primijete sumnjivo ponašanje isto prijave bližnjima ili policiji.

Osim ove akcije tokom godine provest će se i akcija Mogu ako hoću-MAH2 namijenjena roditeljima učenika šestih razreda na temu vandalizma i ovisnosti, akcija Prevencija i alternativa namjenjena učenicima šestih razreda o opasnostima ovisnosti, akcija Djeca prijatelji u prometu kojom se najmlađe upoznaje s pravilima ponašanja i sigurnosti u prometu, te edukativni Sajam mogućnosti na kojem se predstavljaju policija, vatrogasci, hitna pomoć, spasilačke službe i promovira bavljenje športom.
Komentari
07.05.2010 - skeptik...
rezultati ce se pokazati za 3-4 godine.. nadamo se da ce bit pozitivni!
05.05.2010 - smokva01
sve 5, valjda će bit učinka:)
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati