08.03.2011

Opljačkana zlatarnica u Zagrebačkoj

Budite mirni, ovo je oružana pljačka, prosiktao je lopov koji je ušao u utorak u 9.15 sati u zlatarnicu Karat u velikogoričkoj Zagrebačkoj ulici. U vlasnicu Elizabetu Jović uperio je pištolj i repetirao ga. Vlasnica kaže kako je prvobitno ušao kao kupac. Razgledavao je zlato te je rekao da traži nešto za poklon.


- Izgledao mi je kao narkoman. Imao je velike crvene podočnjake. Srednje je građe, smeđokos sa zaliscima, a visok je oko 180 centimetara, kazala je Elizabeta te dodala kako se strašno bojala. Molila ga je da ne uzima ništa jer su nju i muža Živka, s kojim drži zlatarnu, tek nedavno opljačkali. Lopov nije ni trepnuo. Stalno je pričao s nekim na telefon. Potom ju je pitao gdje je sef, ugurao ju u radionu, koja je iza pulta, rekao joj neka klekne i zavezao joj ruke ljepljivom crnom trakom. Kad joj je zavezao i noge, bacio ju je na bok.


- Sva sreća da sam imala čizme. Nekako sam iz njih izvukla noge i otrčala u susjednu trgovinu, kaže šokirana vlasnica. Zaposlenica Sonja B. odvezala joj je ruke, a šefica trgovine Nikolina S. pozvala je policiju, koja je vrlo brzo došla. Još se ne zna kolika je vrijednost robe koju je pljačkaš ukrao, no vlasnica kaže kako je uzeo zlato i srebro. Njezin suprug Živko u vrijeme pljačke bio je kod kuće u Zagrebu, no čim je čuo za pljačku, pohitao je u Veliku Goricu. Nije želio pričati s novinarima.


autor: Petra Balija / 24sata.hrKomentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.