27.11.2010

Ogranak Matice poziva na književni natječaj

Ogranak Matice Hrvatske iz Velike Gorice ovoga je tjedna održao posljednje druženje Matičinog četvrtka u Muzeju za ovu godinu, no time ne staju njezine aktivnosti.

Matica je otvorila književni natječaj za izbor pjesme ili kratkog proznog zapisa(do 6 kartica teksta), bilo na kajkavskom ili standardnom hrvatskom jeziku. Natječaj je otvoren do 25. prosinca, a svoje rukopise treba dostaviti na adresu Matica Hrvatska, Ogranak u Velikoj Gorici, poštanski pretinac 1, 41410 V.Gorica ili e-mailom na matica.gorica@gmail.com. Prosudbeno povjerenstvo će u siječnju odabrati najbolje djelo, a radovi će biti predstavljeni 3. veljače 2011. godine.

Prošlogodišnja pobjednica bila je Slavica Sarkotić sa svojim proznim radom "Domaća reč" te pjesma "Istina" autora Nikole Šimić Tonina. Radove je ocijenila prosudbena komisija koju su činili Bernandina Petrović, Božidar Prosenjak i Gordana Vlašić, a njihov zaključak je bio da iako nije bio mnogobrojan odaziv, tek 8 prijavljenih radova, njihova kvaliteta je učinila prvi natječaj uspješnim.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati