06.12.2010

Održani Dani jabuka

U sklopu “Lucijinih dana”, u Velikoj Gorici ovoga je vikenda održana 11. izložba jabuka.

Manifestaciju je otvorio velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić, a u ime Županije izlagače je, njih šezdesetak, pozdravio zamjenik župana Rudolf Vujević, rekavši da će skorim početkom gradnje Distributivnog centra za voće i povrće, u goričkoj Poduzetničkoj zoni “Rakitovec”, voćari postati konkurentniji, a kvaliteta jabuke dobiti dodatnu tržišnu vrijednost.

jabuke

Unatoč tuči, koja ih je ljeti tukla dva puta, te izlijevanju Save, koja je potopila velikogoričke voćnjake, članovi PZ “Zagrebački voćnjaci”, zahvaljujući intenzivnom podizanju novih nasada, na tržište će ove godine plasirati istu, pa čak i veću količinu jabuke nego lani tj. između 2500 i 3000 tona - rekao je upravitelj zadruge Hrvoje Bunjevac. Naglasio je da je gradnja Distributivnog centra s hladnjačom iznimno bitna za daljnji razvoj voćarske proizvodnje.

jabuke

«Jabuke sada čuvamo u priručnim skladištima zadrugara, a ona nas, s obzirom na svoje karakteristike, tjeraju da ih prodamo u što kraćem vremenu, što nas na tržištu čini iznimno ranjivima. Stoga se borimo da se Distributivni centar što prije sagradi, kako bismo našu, domaću jabuku, mogli prodavati tijekom cijele godine. Bez kvalitetne infrastrukture nećemo moći odoljeti 'navali' uvozne jabuke», dodao je Bunjevac.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati