22.03.2010

Održana Turopoljska trka


Međunarodna, 18. po redu, Turopoljska trka okupila je u nedjelju u Velikoj Gorici 225. polumaratonaca i 100 trkača na 5 kilometara koji su trčali kroz grad, ali i znatan broj osnovnoškolaca, njih preko 900, koji su međusobno odmjerili snage na atletskoj stazi stadiona Radnik.

Stazu je najbrže istrčao Tamas Kovacs iz Mađarske s vremenom 1:08:33, a srebrni Đuro Kodžo iz BIH i brončani Zoran Žilić iz Atletskog kluba Zagreb u cilj su ušli iza Mađara unutar pola minute.

trka1.jpg

U ženskoj kategoriji najbrža je bila Lucia Kimani iz BIH s vremenom 1:14:23, drugo mjesto osvojila je zagrepčanka Lisa Stublić, a treće vrijeme ostvarila je Ana Subotić iz Srbije.

trka2.jpg

Najstariji sudionik koji je ove godine istrčao 21 kilometar je 74-godišnji Ivo Belan s vremenom 2:32:36, a samo godinu dana mlađem Stjepanu Puhu trebalo je 40 minuta manje da dva puta optrči Goricu.

U ekipnom poretku najbolja vremena je imao Atletski klub Veteran iz Zagreba, zatim AK Žumberak dok je organizator Maraton klub Velika Gorica sa svojim trkačima zauzeo treće mjesto. Domaće snage u polumaratonu branilo je 13 članova MK Velika Gorica od kojih je najbrži, s vremenom 1:22:32 bio dvadesetogodišnji Ivan Barišić.
U utrci familija najbolja je bila velikogorička obitelj Delač.


Komentari
22.03.2010 - ModusOperandi
Čestitke na punoljetnosti!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati