10.10.2010

Održana 3. Turopoljska fišijada

Ekipa Otvorene računalne radionice Svi smo protiv iz Zagreba pobjednik je 3. Turopoljske fišijade u organizaciji velikogoričkog HNS-a. U njihovom kotliću našla se najbolja kombinacija mirisa, boja, okusa i gustoće, a i ukupan dojam prema ocjenjivačkom žiriju je bio najbolji.

Udruzi vinara i vinogradara Grozd iz V.Gorice i ove je godine prvo mjesto izmaklo za dlaku pa su ponovno osvojili drugo mjesto dok je treće mjesto pripalo Udruzi Remka iz Zagreba.

fišijada12010.jpg
Zajednička fotografija tri najbolje ekipe i predsjednika velikogoričkoh HNS-a

Na platou kod Muzeja Turopolja okupilo su se jutros sudionici 3. Fišijade i naložili vatru za 11 kotlića, koliko se ekipa natjecalo, te u njih ubacili 2 kg šarana, svoje tajne začine i dodatke. Dok se riba krčkala u fiš paprikašu okupljene su zabavljali tamburaši pa dobre atmosfere nije nedostajalo.

Među natjecateljima našla se po prvi puta i ženska ekipa "Tri blondine" iza koje stoje aktivistice Ženske inicijative HNS-a, a bila je tu i ekipa iz Dugog Sela, Lonjskog polja, Novske i Kutine.

- Naš kotlić su diskvalificirali - požalila nam se jedna ekipa iz čijeg ribljeg paprikaša je virila, ni manje ni više, svinjska njuška. - Sve je to za šalu - opravdali su se kroz smijeh.

fišijada22010.jpg
Treća turopoljska fišijada unatoč više odgoda bila je dobro posjećena

Za posjetitelje kojima fiš paprikaš nije po ukusu pobrinule su se dvije ekipe van konkurencije natjecanja. I to iz Samobora s kotlovinom i Starih Mikanovaca s čobancem. Treća turopoljska fišijada bila je više puta odgođena zbog vremenskih neprilika pa je čak trećina ekipa otkazala svoj nastup, kažu organizatori koji su ipak vrlo zadovoljni cijelom manifestacijom.

- Jako sam zadovoljan jer se uspostavila tradicija održavanja fišiajde. U našem kraju imamo tri rijeke, Savu, Odru i Kupu, te 1300 registriranih ribolovaca, a nemamo tradiciju kuhanja jela od riba - kaže Goran Beus Richembergh, predsjednik velikogoričke podružnice HNS-a. Dodaje da će HNS nastaviti voditi fišijadu sve dok se na višoj razini, poput turističke zajednice, ne preuzme organizacija ovoga natjecanja.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati