29.11.2010

Održan Vinogradarski bal

Bez obzira na recesiju i vrijeme svinjokolja, odlično vinogradarsko vinsko druženje, puno zabave i plesa, obilje dobre hrane i pića i ovoga puta okarakterizirali su Vinogradarsko-vinski bal Vukomeričkih gorica.

Svečanim balom u subotu 27. studenoga u restoranu izletišta na Ključić brdu, po šesti puta članovi velikogoričke Udruge vinogradara i vinara ¨Grozd¨ Velika Gorica obilježili su završetak još jedne uspješne vinogradarsko-vinske godine. Nakon što je predsjednik udruge Vlado Mikulčić u pozdravnom govoru zaželio dobrodošlicu svim gostima i uzvanicima, te uz taktove valcera sa suprugom otvorio bal, cjelovečernje vođenje preuzeo je poznati turopoljski showman i voditelj Ivan Fiolić Fio.

vinogradarski3.jpg
Zamjenik gradonačelnika Stjepan Kos, predsjednik Grozda Vlado Mikulčić i župan POT-a Franjo pl. Kos u društvu triju princeza

Kratkim ceremonijalom krštenja mošta, kojeg su duhovito uprizorili biškup Vinski Stiven Kobilinski i njegova pajdašija, započeo je cjelovečernji program. Poslije večere usljedilo je službeno proglašenje i krunidba 6. Vinogradarsko-vinske princeze Vukomeričkih gorica Petre Skenderović, studentice prava iz Dragonožca. Novoj princezi lentu je stavio dogradonačelnik Stjepan Kos, dok je krunu predala dosadašnja princeza Ivana Drk. Napomenimo da je ovom događanju nazočila i Vinska kraljica Zagrebačke županije Kristina Vugrin iz Samobora. Sve tri djevojke dobile su i vrijedne poklone sponzora ¨Etno Ivančica¨, zlatarnice ¨Prahir¨, cvjećarni ¨Strelicija¨, ¨Gita¨ i ¨Benđo¨.

vinogradarski2.jpg
Vinske princeze Vukomeričkih gorica Petra Skenderović i Ivana Drk

Na zadovoljstvo organizatora i aukcija slika nastalih na likovnoj koloniji na netom održanom Martinju na Ključić brdu, postigla je očekivani uspjeh. Sredstva prikupljena od prodanih slika dodijeliti će se na prijedlog Centra za socijalnu skrb Velika Gorica, obiteljima stradalim u nedavnim poplavama. Dakako, najveći interes i zanimanje izazvala je bogata nagradna tombola sa 400 nagrada, koju je sponzoriralo preko 100 sponzora. Nakon veoma zanimljivog i uzbudljivog izvlačenja prvu nagradu ¨STIHL¨ motornu pilu zlatnog sponzora "Unikomerc-servisa" d.o.o. iz Velike Gorice, dobila je Marija Burec iz Male Kosnice, a drugu nagradu trimer kosilicu "Husqvarna" sponzora "Dobrenić" trgovine i servisa dobio je Stjepan Trputec iz Dubranca.

vinogradarskibal1.jpg
Nakon službenog programa gosti su se zabavili uz ples i pjesmu grupe Sjaj

Glazbeni gost večeri bio je popularni pjevač i naš sugrađanin Boris Ćiro Gašparac. Pri kraju programa za okrepu poslužen je odličan vrući gulaš, a zahvaljujući uvijek raspoloženoj grupi "Sjaj", koja je i ovoga puta napravila odličan glazbeni štimung, vinogradarsko vinska veselica potrajala je do kasnih jutarnjih sati.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati