19.06.2010

Odbojkaši za unesrećenog kolegu

Mladoga Slavena Škrobota, odbojkaša OK Gorice, skok na glavu prikovao je uz kolica. Za liječenje ima silnu volju i vjeru, no nedostaje novca.. Njegovi kolege organiziraju turnir da prikupe novac za terapije.


Trenutak prije nego što je Slaven trebao uskočiti u more na glavu, sa svog omiljenog mola na Krku, iz vode je izronio njegov prijatelj. U strahu da ga ne ozlijedi Slaven je maknuo ruke i punom težinom udario vratom u bedro prijatelja. Puknuo mu je peti vratni kralježak i nagnječena mu je leđna moždina.

Na mjestu je ostao oduzet od vrata naniže i u trenutku kada je već mislio da će udahnuti more, njegov ga je drugi prijatelj okrenuo prema površini i oprezno izvukao na obalu. Tako mu je spasio život.


                                                foto: Martin Pulić
Troškovi oporavka

Bio je 17. srpnja 2009.

Trebao je to biti savršen ljetni dan za uživanje i igru Slavena Škrobota, simpatičnog 24-godišnjeg odbojkaša OK Gorice i studenta menadžmenta, a postao je početak njegova križnog puta. Slavenovi prijatelji iz OK Gorice organizirali su turnir odbojke na pijesku koji će se održati u Velikoj Gorici, na terenu iza OŠ “Eugen Kumičić”, od 25. do 27. lipnja. Sva sredstva koja budu prikupljena namijenit će se za Slavenov oporavak koji je iznimno skup.

– Slavenu treba stalno i dugotrajno vježbanje otprilike 2 sata na dan, što, ako se provodi u Zagrebu u “Reaktivi”, iznosi dnevno 740 kn, mjesečno 14.800 kn, a u Selcu bi mjesečna terapija iznosila otprilike 45.000 kn bez smještaja. U Švicarskoj mjesec dana iznosi 32.000 eura. Slavenu je preporučena i rehabilitacija u centru Talamus u Zagrebu gdje jedan tretman stoji 960 kuna po satu.

Da bi postigao neke rezultate i donekle postao samostalan, potrebne su mu i kod kuće sprave za vježbanje – sobni bicikl za invalide-viva, stol i strunjače za vježbanje, sprava za vertikalizaciju i ostalo što bi u konačnici iznosilo do 100.000 kn – objasnila je Slavenova sestra Martina.

Zgodna terapeutkinja

Slavenova majka Slavica ističe da se divi sinovoj psihičkoj snazi.

– Odlično je sve ovo podnio! Doista nisam znala da imam takvog sina – s ponosom kaže majka. Zaista, razgovor sa Slavenom je užitak. Raspoložen je, duhovit i komunikativan.

– Uf, kako je bila zgodna fizioterapeutkinja u Rijeci. Rekao sam joj: “Pa ja ću uz tebe prohodati” – šali se taj iznimni mladić kojemu možete pomoći uplatom na broj računa Zagrebačke banke 2360000-3112926843.

izvor: vecernji.hrKomentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati