16.06.2010

Od sad i Goričani mogu tražiti studentski dom

Studenti Zagrebačke županije od ove akademske godine imat će pravo natjecati se za smještaj u studentskim domovima, odluka je to Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.


 – Svi studenti koji imaju prebivalište izvan mjesta studiranja imaju pravo poslati molbe za smještaj u dom. Njihovi zahtjevi razmatrat će se jednakopravno kao i drugih studenata koji ne žive u županiji – objasnio je ravnatelj Studentskog centra Niko Vidović.


Koliko bi studentskih mjesta od ukupno 7350, koliko ih ima SC, moglo pripasti velikogoričkim i samoborskim studentima, te ostalima iz županije, još se ne zna.


– Natjecati se mogu svi redoviti studenti, a zahtjevi se razmatraju s obzirom na prosjek ocjena, socijalne uvjete te druge kriterije – dodao je Vidović.


Naime, početkom akademske godine kapacitet smještaja povećat će se za 350 mjesta otvaranjem novog paviljona u domu Stjepana Radića, a cijene ležaja ne bi se trebale povećati.


– Studenti u starim paviljonima, na Savi, Lašćini te domu Ivana Meštrovića mjesečno će i dalje izdvajati 105 kn, a oni u Cvjetnom naselju i domu Ante Starčevića plaćat će 200 kuna – rekao je Vidović.


Studentski centar svake godine zaprimi oko 12.000 molbi za smještaj, što znači da oko 5000 studenata mora potražiti privatni smještaj. Zbog toga će se do 2012. godine sagraditi novi paviljoni na Borongaju te obnoviti oni stari koji su zadnji put renovirani za Univerzijadu.


– Na Borongaju će se graditi novi paviljoni sa 2500 ležajeva, a oni stari koji su sagrađeni prije 40 godina, njih ukupno 12, trebali bi se obnoviti - što bi stajalo oko 240 milijuna kuna - dodao je Vidović.


izvor: vecernjilist.hrKomentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura