23.12.2009

Obrtništvo u teškim vremenima


Udruženje obrtnika Velika Gorica održalo je godišnju Skupštinu na kojoj se rezimirala tekuća godina, ali i donijeli ključni dokumenti kako bi se pripremili za gospodarski tešku nadolazeću godinu.


Obrtnici su usvojili Program rada i financijski proračun za 2010. godinu, a podnijeto je i izvješće o financijskom poslovanju za 2009. godinu.


U izvješću o radu za 2009.godinu, kao i  u raspravi, istaknuto je da je unatoč kriznoj situaciji u gospodarstvu program rada Udruženja obrtnika realiziran i više od planiranog. Članovi Udruženja, sekcije i organi upravljana bili su aktivni i uspješni, svoje proizvode i usluge uspješno su izlagali na mnogim sajmovima, izložbama, natjecanjima i revijama u zemlji i inozemstvu za što su primili mnoge nagrade.


Sukladno stanju u gospodarstvu, za obrtništvo je 2009. godina bila godina borbe za održivost jer podaci i rezultati poslovanja obrtnika ne ohrabruju. Poslovanje je otežano, u mnogim djelatnostima došlo je do stagnacije proizvodnje i prometa, problemi naplate, a time i sve veće nelikvidnosti, blokade žiro računa, prevelike obveze, pad prometa i otpuštanje radnika obrtnička su stvarnost.

Broj odjava obrta na našem području,
kao i na nivou cijele zemlje, je zabrinjavajući - poručuju obrtnici.


U vrijeme darivanja, u Božićnom ozračju, Skupština je donijela odluku o stipendiranju djece prerano preminule članice Udruženja. Dvoje srednjoškolaca obrtničkih zanimanja će mjesečno primati po 500,00kn. stipendije svaki, tijekom školske godine 2009.-2010.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati