30.03.2011

Obrtnicima povoljniji krediti

Velikogorički obrtnici lakše će doći do povoljnijih kredita Zagrebačke banke nakon jučerašnjeg potpisivanja ugovora o poslovnoj suradnji, između ove banke i Udruženja obrtnika Velika Gorica, a kojim su osigurani posebni kreditni uvjeti za obrtnike u obliku nižih kamatnih stopa i manje naknade za obradu kredita.

Ugovore su potpisali predsjednik Udruženja obrtnika V.Gorice Vladimir Mikulčić i direktor obiteljskog, osobnog i poduzetničkog bankarstva za regiju Zagrebački prsten Jozo Čakalić. Potpisivanju su nazočili i gradonačelnik Dražen Barišić s zamjenikom Stjepanom Kosom.

- U današnjim složenim recesijskim uvjetima obrtnici sve teže podnose posljedice nelikvidnosti i pada prometa. Vjerujemo da će mnogi naši članovi iskoristiti povoljnije kreditne linije te da će ovo biti značajan doprinos lakšem prevladavanju ove krize - rekao je predsjednik goričkog Udruženja obrtnika.

Jedan posto manja kamata

Zagrebačka banka je obrtnicima namjenila povoljnije kratkoročne kredite za financiranje povremenih potreba u obrtnim sredstvima te dugoročne kredite za financiranje trajnih obrtnih sredstava uz nižu kametu i naknadu za obradu kreditnog zahtjeva do kraja srpnja ove godine.

- Potpisom ovog ugovora produbljujemo suradnju u korist naših obrta. Ovim aranžmanom mi obrtnicima omogućavamo bolju dostupnost i povoljnije uvjete kreditiranja. Kamatna stopa je jedan postotni poen niža od standardne ponude, a naknada za obradu kredita iznosi 500 kuna - rekao je Jozo Čakalić.

obrtnicibanka1.jpg

Obje kreditne ponude povoljnije su od standardne ponude Banke, a iznosi kredita nisu ograničeni već ovise o kreditnoj sposobnosti obrtnika. Rok otplate je do 12 mjeseci za kratkoročne odnosno 36 mjeseca za dugoročne kredite s mogučnošću počeka od 6 mjeseci.

- Ponosni smo na tradiciju obrtništva u Velikoj Gorici. Grad će i dalje podržavati vaše nastupe na sajmovima, pomažemo deficitarna obrtnička zanimanja stipendiranjem 90 učenika i za mentore dajemo potporu iz gradskog proračuna - rekao je gradonačelnik Barišić dodavši da vjeruje da će od pokretanja poduzetničkih zona koristi imati i obrtnici.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.