22.07.2010

Obrtnici iz Pleške propadaju

Tek dvoje-troje prolaznika, nakratko buka dvaju automobila, a konobari obližnjih kafića na prste jedne ruke broje goste... Najstarija ulica u Gorici, Pleška – propada. Naočigled svih svojih stanara i 18 malih obrtnika koji su u njoj imali prodavaonicu ili radionicu.


Promet je svima njima smanjen 60 posto! I to otkada su počeli radovi na sjevernoj obilaznici i kada su dio Pleške koji vodi u Veliku Goricu proglasili slijepom ulicom.


Ona će takva, po svemu sudeći, i ostati, unatoč peticiji koju su potpisali stanari i prekjučer je predali dogradonačelniku Stjepanu Kosu. Naime, gradska uprava Velike Gorice ne može ništa učiniti u vezi s Pleškom ulicom jer je za gradnju obilaznice ipak mjerodavna država.


– U Pleškoj živim već 39 godina. Strašno je ovo što sada gledam. Ljude su preveslali jer nikada nisu rekli da će naša ulica biti zatvorena za promet – kaže stanar Pleške Mario Mikulčić. Ljuti se jer je zbog toga cijepanja Pleške ulice naselje Pleso ostalo potpuno izolirano.


– Ova je ulica bila jako prometna, ljudi su stajali i kruh kupovali ovdje, a sada ima kupaca do 10 sati, a nakon toga slabo. Kruh i ostale proizvode sada pečemo jedva dva puta na dan – požalio se pak pekar Skender Čočaj.


On ipak vjeruje kako će peticija nešto i promijeniti, a njegova ulica biti otvorena za promet kada završe radovi.


Hoće li se peticija prihvatiti i ulica otvoriti, stanari Pleške doznat će tek u ponedjeljak, kada će Pleškom prošetati predstavnici Hrvatskih cesta i predstavnici grada Velike Gorice i, kako su poručili – provjeriti stanje na terenu.


izvor: Večernji listKomentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati