08.10.2010

Obilježavanje Dana neovisnosti

Diljem Hrvatske obilježava se Dan neovisnosti u spomen na 8. listopada 1991. godine kada je Hrvatski sabor donio odluku o raskidanju državnopravnih veza s zemljama SFRJ. Povijesna odluka donesena je nakon što je dan ranije istekao moratorij Ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske. Kako je 7.listopada raketiran Zagreb i Banski dvori odluka o raskidu veza donesena je u podrumu Inine zgrade u zagrebačkoj Šubićevoj ulici.

danneovisnosti2010.jpg

Povodom Dana nevisnosti izaslanstva Grada Velike Gorice, Gradskog vijeća, obitelji poginulih velikogoričkih branitelja, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, vojske, policije, vatrogasaca i političkih stranaka položili su vijence kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na platou ispred velikogoričkog gradskog groblja.
Komentari
08.10.2010 - jak
užasno me zbunjuju sve te promjene datuma,nova vlada novi datumi.
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati