25.08.2010

Obilaznica čeka uporabnu dozvolu

Prva faza projekta gradnje obilaznice Velike Gorice, ukupne duljine 4 kilometra, privedena je kraju, doznajemo od Ivane Bekavac, glasnogovornice Hrvatskih cesta.

Timse se osiguravaju pretpostavke za uvođenje toliko željene šetnice u Gorici te će se rasteretiti centar Gorice od kompletnog tranzitnog prometa koji broji 44.000 vozila prosječnog godišnjeg dnevnog prometa.

U tijeku je priprema za tehnički pregled, a dobivanjem uporabne dozvole, što se očekuje uskoro, cesta će biti puštena u promet. Ugovorena vrijednost radova prve faze iznosi 109,10 milijuna kuna (bez PDV-a).

raskrizjeradnik.jpg
Građevinski radovi na tzv. sjevernoj obialznici su završeni, a sada se ishode dozvole za puštanje u promet

Na prostoru Velike Gorice odvija se intenzivan cestovni promet, ističu iz HC-a, jer je grad smješten u čvorištu europskih i regionalnih prometnih pravaca. Prostor grada presijecaju pravci državnih cesta, a zračna luka za međunarodni i domaći promet također značajno utječe na intenzitet prometa jer je jedna od glavnih veza za promet iz europskih zemalja.

Idućih dana počet će rekonstrukcija križanja D30 i D408 kod Autokuće Zubak. Križanje je u prometnom i funkcionalnom smislu vezano za obilaznicu jer će doći do promjene prometnih tokova i čini jedinstvenu prometnu cjelinu s obilaznicom.

Druga faza gradnje - koja počinje za nekoliko dana, duljine 5,5 kilometara - nastavak je na prvu fazu i završava na čvoru Kosnica na autocesti Bregana - Zagreb - Lipovac. Ugovorena vrijednost druge faze iznosi 126,44 mil. kuna (bez PDV-a).

Spojem na čvor Kosnica na autocesti A3 Bregana - Zagreb - Lipovac ostvarit će se novi ulaz u Zagreb preko Domovinskog mosta, a ujedno je i novi pristup obilaznici Zagreba. Gradnja obilaznice otvara i novi prilaz zračnoj luci.

autor: Martin Pulić, Večernji list


Komentari
25.08.2010 - vito
još samo kada bi uz sve te nove ceste niknule tvornice sve bi to imalo smisla
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati