24.06.2010

Novo reciklažno dvorište

Do kraja 2012. godine u Mraclinskoj Dubravi trebalo bi biti izgrađeno reciklažno dvorište.


Za njega su već sada prikupljene sve dozvole, ove godine u proračunu je izdvojeno pola milijuna kuna za infrastrukturu i milijun i 50 tisuća kuna za opremu. Čeka se još samo da Grad Velika Gorica raspiše javni natječaj kako bi nakon izbora najpovoljnijeg ponuđača započela gradnja.


Ukupna površina budućeg reciklažnog dvorišta iznosit će 7224 četvorna metra. Građani će besplatno moći dovesti sve vrste otpada osim građevinskog i otpada od rušenja koje će moći odložiti na prostoru Pogona za obradu građevinskog otpada, dok će se na drugoj strani reciklažnog dvorišta prešati, usitnjavati i prerađivati sav prihvaćeni otpad. Tako izgrađeno reciklažno dvorište bit će riješenje Velikogoričanima za idućih 30 godina.


Naime, na području grada Velike Gorice tijekom 2008. godine količina skupljenog komunalnog otpada iznosila je 19.965 tona.


Tijekom 2008. i 2009. godine iz proračuna za tekuće troškove gospodarenje otpadom iscurilo je pak tri milijuna kuna.


Trenutačno Grad Velika Gorica s partnerima VG Čistoćom i Mariborskom Snagom d.o.o. priprema prijavu na natječaj za dobivanje financijske potpore iz sredstava pretpristupne pomoći, iz čega se planira dobiti 800 tisuća eura za financiranje reciklažnog dvorišta u Mraclinskoj Dubravi, kao i provedbu edukativne kampanje na području Velike Gorice


izvor: Večernji listKomentari
24.06.2010 - jajodokrajo
nemojte nam selit reciklažno sad je bas pogodno svima a nikome ne smeta ko ce smece voziti tam Bogu iza nogu u Mraclin ipet ce biti divljih odlagalista sve vise i vise
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati