05.02.2011

Novo Čiče dobiva ambulantu

U središtu naselja Novo Čiče u narednih desetak dana otvorit će se ljekarna tvrtke Mandis Pharm, a vrlo uskoro i lječnička ordinacija. Čičani i stanovnici okolnih naselja će tako punu zdrastvenu uslugu moći dobiti u Novom Čiču i tako rasteretiti ambulantu u Velikoj Gorici.

- Čim se roba napuni u ljekarnu ona će zaživjeti. Nakon godinu dana priprema jako sam zadovoljan da je projekt pred realizacijom. Ljekarna kreće, a nadamo se da će uskoro i ambulanta - rekao je Ante Mandić, vlasnik Mandis Pharma.

Do realizacije je došlo na inicijativu g. Mandića koji je u kontaktu s Gradom tražio povoljnu lokaciju za ovakav centar primarne zdrastvene zaštite. Tvrtka je osim ljekarne gdje će obavljati svoju poslovnu djelatnost uredila i ambulantu koju će preuzeti Zagrebačka županija kao nositelj zdrastvene zaštite. Sam centar će imati šest radnih mjesta za farmaceute, liječnika i medicinsko osoblje.

ljekarnačiče.jpg

Lokaciju je obišao i gradonačelnik Barišić sa suradnicima koji je istaknuo potrebu za ovakvim sadržajima u okolnim gradskim naseljima.

- Ovo je dobra simbioza kako treba raditi projekte. S jedne strane povezivati investitore i građane kao neposredne korisnike, a ako se oni tu prepoznaju nitko ne može biti sretniji - rekao je gradonačelnik Barišić uz zahvale na poduzetničkoj hrabrosti ove tvrtke te predsjedniku mjesnog odbora Nikoli Šimcu koji je lobirao za ostvarenje ovoga projekta.

Kako bi ambulanta u Novom Čiču dobila suglasnosti Ministarstva zdrastva za početak rada potrebno je sakupiti 400 pacijenata koji će se uskoro moći prijaviti na samoj lokaciji buduće ordinacije, objasnio je dr. Stjepan Zagorec.

- Kad se uredi prostor medicinska sestra će svakodnevno biti dostupna i prikupljati pacijente i vjerujem da će u mjesec dana se prijaviti dovoljan broj ljudi - rekao je dr. Stjepan Zagorec, voditelj velikogoričkog Doma zdravlja.

Novo Čiče tako bilježi nova ulaganja na svojim prostorima. Uz uređenje kolektora fekalija koji treba prestati ispuštati mirise, gradnjom nove osnovne škole, uređenjem jezera Ježevo, a sada i otvaranjem zdrastvenog centra bilježi novo poboljšanje kvalitete življenja u ovome naselju.


Komentari
24.07.2011 - Nikola
#Endsieg a gdje ti zivis? Srbija je otisla daleko ispred nas. Nasa vizija je bila i ostala tradicijski zivot kamenjara
24.07.2011 - xxl
evo jedna čičanka koja je ponosna na to što je sa sela,majmuni iz grada pojma nemaju za što su sve zakinuti,al ko im kriv :P još kad bi mogla dobit posao med.sestre tu u ambulanti,nikad me Zagreb vidio nebi....
06.02.2011 - musper
Čičanka bi u Zagreb ali je nitko neće.
06.02.2011 - Endsieg
Čim netko napiše "oh p-lease" vidljivo je o kojem stupnju inteligencije se radi. Gospodična je vjerojatno uvjerena da činjenica što je Čiče selo nužno za sobom vuče srednjovijekovni stupanj razvoja, blatne puteve, obradu polja plugom, ženidbe među rođacima, plesove u stajama i seks u sijenu... Draga Čičanka, živimo u 21. stoljeću u kojem nije nevjerojatno da sela imaju osnovnu infrastrukturu, a ambulanta i ljekarna to svakako jesu. Ako ti ne pašu takva sela, srbija ti nije daleko, tamo je sve osim Begeša i Voše zapelo u 17. stoljeću pa uživaj.
05.02.2011 - .......
dobro čičanka što je tebi?pa mislim da se tu nitko ne predstavlja nešto što nije..ali ovo su osnovne stvari koje bi u današnjem stoljeću svim ljudima trebale biti na usluzi....i dostupne...kad god.....svaka čast ljudima koji su to izborili!!
05.02.2011 - realou
Oprosti ali mislim da imaš krivi nick jer da si Čičanka onda ne bi tako negativno govorila o svom selu. Pa da selo je!! Ne vidim u čemu je problem ako se razvija, investira i radi na poboljšanju kvalitete život u SELU.
05.02.2011 - Čičanka
Oh p-lease... Čiče je selo! Naglasak na SELO! I nikad neće postati nešto više od toga zato se prestanite više predstavljati nećim što niste!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.