28.05.2009

Novih 10 zelenih otoka


Ovih dana započele su instalacije prvih od 30 podzemnih kontejnera za odvojeno sakupljanje otpada koji su nabavljeni u sklopu projekta Waste No Waste. Kontejneri će se instalirati u 10 zelenih otoka na području Grada s po jednim kontejnerom za odlaganje PET ambalaže, stakla i papira.

 

Prednosti takve infrastrukture leže u iskorištavanju podzemnog umjesto nadzemnog prostora za sakupljanje otpada, a budući da je sadržaj kontejnera pod zemljom znatno se reduciraju i neugodni mirisi karakteristični za odlagališta, jer je otpad izložen isključivo nižim, podzemnim temperaturama. Poseban mehanizam na poklopcu svakog kontejnera onemogućava neovlašten pristup otpadu i devastiranje kontejnera, dok je s druge strane estetski ugodan i prilagodljiv okolišu. Svih 30 kontejnera biti će postavljeno do kraja lipnja.

 Zeleni otok sadrži kontejner za papir, staklo i PET ambalažu

 

Lokacije novih zelenih otoka:

- Podbrežnica – trg Grada Zagreba (kraj kioska)

- ulica J. Dobrila (preko puta spomenika braniteljima)

- OŠ Eugena Kumičića

- OŠ Nikole Hribara

- OŠ Eugena Kvaternika

- OŠ Jurja Habdelića

- Srednjoškolski centar Velika Gorica

- Teslina ulica – kod zgrade branitelja

- križanje ul. Slavka Kolara i Matice hrvatske (livada iza kioska)

- park u Šenoinoj ulici
Komentari
18.07.2009 - fandango
Super, još jedan otok ubaciti u cvjetno naselje!
29.05.2009 - Basa
Dobar projekt!
28.05.2009 - maki
skroz (:
28.05.2009 - m&m kolumna
kul :)
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.