25.11.2010

Novi vrtić u D.Lomnici

Zgrada 110. godina stare područne škole u Donjoj Lomnici, nekoć u ruševnom stanju, od jučer je središte mladosti u ovome velikogoričkome naselju. Zgrada je sada u potpunosti preuređena, a učenici ove škole, dobili su nove susjede - djecu jasličke dobi.

Naime, tamo je otvorena novo uređena prostorija za smještaj jedne odgojne skupine od 20 djece jasličke dobi. Za uređenje prostora veličine 85 m2 utrošeno je 756 tisuća kuna, a da je uloženo dobra investicija pokazali su zadovoljni roditelji koji do sada u svome kraju nisu imali osiguran smještaj za najmlađe.

- Pokazali smo brigu za kulturno povijesno naslijeđe, a time da smo ovdje otvorili dječji vrtić, i u staro unijeli život, pokazali smo i brigu za budućnost - rekao je na otvaranju vrtića gradonačelnik Dražen Barišić uz uzvik "Imamo vrtić!".

vrtićlomnica.jpg

Da su potrebe za dječjim smještajem u Velikoj Gorici velike govore i podaci o 52 milijuna gradskih kuna kojih se godišnje izdvajaju za rad vrtića i plaće 380 teta i djelatnika koji se brinu za 2300 djece. Unatoč tome još 400 goričkih mališana nema vrtićki smještaj.

Tome u gradu misle stati na kraj gradnjom novog vrtića u samome gradu.

- Slijedeće godine u planu je projektna dokumentacija za novi vrtić, a time bi se stekli svi preduvjeti da se 2012.g. počne graditi - kaže zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Zadovoljan novim prostorom je i predsjednik mjesnog odbora Željko Deverić koji kaže da je ovo veliki pomak za poboljšanje uvjeta života u ovome rastećemu naselju.

- Za Donju Lomnicu otvaranje ovog objekta puno znači jer do sada nije bilo jasličke grupe, a potrebe roditelja su velike - kaže Deverić.


Komentari
30.11.2010 - cool232
jao zaboravili smo ovo ispljuvat mi pametni Gorički političari jao jao..... zezam se malo :D
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati