23.07.2010

Novi izbori?!

- "SDP, HNS i HSLS pozivaju Vladu Republike Hrvatske da spriječi političku korupciju u Velikoj Gorici i čitavoj Hrvatskoj, da raspusti Gradsko vijeće u Velikoj Gorici i raspiše izbore te da tako omogući građanima da svojom voljom odluče o sudbini svoga grada" - riječi su koje potpisuju predsjednici ovih stranaka poručujući da je prelazak DC-a u suprotni tabor nova "afera Brdek".

Demokratski centar je sa svoja tri vijećnička mjesta osvojena na izborima u koaliciji s SDP-om i HSLS-om, kasnije im se pridružio HNS, napustio ovu koaliciju i pridužio se koaliciji koju čine HDZ, HSU, HSS i HSP čime ova nova koalicija preuzima prevlast u Gradskom vijeću. Prva odluka koju će vjerojatno učiniti na sjednici Gradskog vijeća slijedećeg utorka je smjena Gorana Beus Richembergha s mjesta predsjednika Vijeća, a na njegovo mjesto postaviti Vesnu Škare Ožbolt.

Predsjednik DC-a Zvonko Kunić na prozivke o novoj aferi poručuje: "Nema govora o političkoj korupciji!", te dodaje kako je DC mjesto predsjednika vijeća u ono vrijeme prepustio HNS-a očekujući dobru suradnju.

- "No nažalost, samovolja i samoljublje Gorana Beusa Richembergha i mržnja prema svemu što medijski nije plasirano kao njegova ideja, dovodi Grad Veliku Goricu u situaciju kontinuiranog opstruiranja projekata, silnih tužbi i kaznenih prijava, koje redom „padaju u vodu“ zbog kojih ispaštaju u prvom redu građani" - zbog toga je DC napustio koaliciju, poručuje Kunić.

Buduća oporba je neumoljiva, traže nove izbore uvjereni u potporu birača, a HDZ-ovo zadobivanje većine van izbornog procesa po njima je "nemoralno i kukavički". Najviše ih brine potpuna vlast uvjereni kako nas očekuje razdoblje "bahatosti kakvu smo iskusili do 2005. godine".

- "Znaju da bi njihov izborni debakl ugrozio ne samo poziciju gradonačelnika Barišića koji taj posao ne zna i ne može raditi nego bi bio i uvod u ono što njih i njihove stranke čeka na predstojećim parlamentarnim izborima." - potpisuju Fabijančić Križanić, Beus Richembergh i Fadiljević tvrdeći da se HDZ i DC panično boje izbora.

Ove, s prizvukom izbornog sučeljavanja, izjave uvod su u zasigurno oštru sjednicu Gradskog vijeća zakazanu za 27. srpnja čiji ishod bi trebao biti Beusova smjena i prevlast "Velike koalicije za Veliku Goricu".

Komentari
04.08.2010 - terapija
zanimljivo je što bi ljudi poput VŠO napravili samo da budu na vlasti... Koliko se ja sjećam.. DC i HSLS su ušli sa SDPom u predizbornu koaliciju.. i bez SDPa ne bi imali ništa.. ali čim je neko ponudio poziciju odma se prva VŠO našla uguzit.. naravno.. duše prodane
29.07.2010 - Lunatic
1% na predsjedničkim naspram 10% na gradskim.. hmmm, netko nije najoštriji nož u ladici :)
29.07.2010 - jajodokrajo
kaje Toni boli istina?
29.07.2010 - ...
Ozbolt-Brdek je dobila 1% na predsjednickim... pa ne znam dal vise znaci 1 ili 10%
29.07.2010 - Toni
Daj Sovo ne laprdaj. Taj Beus je dobio 10% glasova na izborima za gradonačelnika. Jebenih 10%!!! Koga on predstavlja? Tko je uopće on sa takvom mizernom političkom podrškom? Nitko i ništa. Jad i bijeda.
27.07.2010 - Tuzna sova
Gospodo svi koji pljujete po goranu (citajte HDZ-ovci) ako mislite da ste tako jaki kao stranka zasto bjezite od izbora kao vrag od tamjana! Gospodo bili su izbor nitko nije dobio vecinu u gradskom vjecu koalicija na celu s SDP-om se dogovorila s HNS-om te su stvorili vecinu u gradskom vjecu I sad jedna otpisana plavusa odluci da njezina stranka koja da je isla na izbore sama bez koalicije s SDP-om nebi prosla izborni prag odluci prec u koaliciju s HDZ-om I vama se to cini ok? Vama je ok sto je ona 2godine pljuvala po baresicu I sukeru a sad im lize dupe i
27.07.2010 - Tuzna sova
Gospodo svi koji pljujete po goranu (citajte HDZ-ovci) ako mislite da ste tako jaki kao stranka zasto bjezite od izbora kao vrag od tamjana! Gospodo bili su izbor nitko nije dobio vecinu u gradskom vjecu koalicija na celu s SDP-om se dogovorila s HNS-om te su stvorili vecinu u gradskom vjecu I sad jedna otpisana plavusa odluci da njezina stranka koja da je isla na izbore sama bez koalicije s SDP-om nebi prosla izborni prag odluci prec u koaliciju s HDZ-om I vama se to cini ok? Vama je ok sto je ona 2godine pljuvala po baresicu I sukeru a sad im lize dupe i
27.07.2010 - Jason Čulina
"pobijedu", "uvijeren" čini se da netko ekavicu pokušava prekriti pretjeranim korištnjem "ije", ccc... ajmo Odisej, pozdrav od ekipe iz UDBA-e :D
27.07.2010 - mali mujo
ma koji crni beus, pa tko može glasati za odiseja?
27.07.2010 - ...
pa i najbolje bi bilo da su izbori...ako je HDZ uvijeren u svoju pobijedu nema se kaj bojati... jel tak?
27.07.2010 - lala
poraz nemogu podnijet
26.07.2010 - darko
Zgleda da Beus sprema incident na vijecu i prekid sjednice. Prijavio je kao goste hrpu stranackih poslusnika.
24.07.2010 - maja
hns je isel sam, i ne odvajam ga ja neg se sam odvojil
24.07.2010 - Tuzna sova
Dc samostalno nije proso Prag da se razumijemo a zasto odvajas hns od njihove koalicije zasto hdz nine znao koalirati
24.07.2010 - maja
a tko je to pobjedil na izborima? SDP-HSLS-DC imal je 11 mandata, HNS 3, a HDZ, HSP, HSS-HSU 13. Tko je tu pobjednik????
24.07.2010 - Tuzna sova
Koliko HDZ-ovaca nije beus izgubio pošteno jel nije pošteno ako mi kao ekipa pobjedimo na nekim izborima da se nade neka prodana glupaca koja će sjebat sve naše planove vi mislite da je to ok onda bas i niste pri zdravoj pameti
23.07.2010 - mali od palube
tko bi gori sad je doli
23.07.2010 - mali od palube
jadan je taj Beus koji nezna dostojanstveno podnijeti poraz. To je prema onoj staroj narodnoj tko ni gori, sad je doli!
23.07.2010 - drug iz UDBA-e
Beus? mislite na druga Odiseja?
23.07.2010 - komentator
da nebi Ožbolticu stavili kao predsjednicu gradskog vijeća. Ta se "gospođa" svugdje gura ,al uvijek tam di ne treba. Nek se drži svog posla koji ima sad, nemre uvijek imat i ovce i novce. Naravno da im Barišić ne paše jer nije njihov i da je sve odma mito i korupcija. Da je njihvo neko na vlasti , šutili bi kao zaliveni o takvim stvarima. Možda se baš sve ovo poduzima jer su određene stranke u strahu od otkrivanja korupcije i prevare. Nemate neke realne šanse da se vijeće promijeni, nejde to samo tako.
23.07.2010 - jajodokrajo
nasle se dve babe pa trkeljaju gluposti,samo mi recite jel ovo HDZov sajt pa se stalo pise i prica o hdzu a pljuje po svima ostalima?(barem sam ja stekao takav dojam)
23.07.2010 - maja
barby potpisujem kaj si napisal i dodajem da mi nije jasno kak si je sdp kao najveća stranka u koaliciji lijevice dozvolila da ih beus vleče za nos i postavlja se za lidera. SDP je HNS vratil u politički život Velike Gorice, a sad ih HNS marginalizira postavljajući se kao lider. da je beus poštoval izborni rezultat danas bi u najmanju ruku Vesna Fabijančić Križanić bila predsjednica vjeća, a ne beus koji je na to mjesto došel ucjenom picule. Fuj!!
23.07.2010 - barby
Pa taj Beus bi sa 3 vijećnika vladao državom.....kojekakvih li je političara u našemu gradu. fujjjjjjj
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

-izložba slika hrvatskog slikara
-izložbeni prostor POUVG-a