18.03.2011

Nezaposlenost raste

Broj nezaposlenih osoba, prijavljenih u velikogorički područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, početkom godine prešao je brojku od dvije i pol tisuće, a prema posljednjim objavljenim podacima na burzi je više od 2600 Velikogoričana.

Gospodarska kriza na burzu vratila tisuću Goričana

Negativni trend rasta nezaposlenih broji preko stotinu novoprijavljenih svakoga mjeseca. Tako smo u 2011. godinu ušli s 2391 nezaposlenih, a u do ožujak taj broj je porastao na 2631 prijavljenih na burzi rada. Gospodarska kriza tako je na burzu primorala tisuću radnika, gledajući da smo u 2009. godinu ušli s 1434 prijavljenih na zavodu za zapošljavanje.

Od 2631 prijavljenih koji trenutačno traže posao 52 posto čine žene. Gotovo 700 osoba je bez ili samo s osnovnom školom, tisuću i petsto sa srednjom stručnom spremom od čega 60 posto otpada na strukovna zanimanja za koja školovanje traje 3 godine. Na burzi je i 108 gimnazijalaca od čega 68 posto su žene. S višim stupnjem ili zvanjem prvostupnika na burzi je 137 ljudi, a s višim stupnjem fakultetskog obrazovanja njih još 133.

I s 60 godina traži se posao

Prema starosti posao traži 124 tinejdžera, gotovo 700 prijavljenih je u dvadesetima jednako kao i nezaposlenih u pedesetima. Stotinu osoba starijih od 60 godina također je u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

U nama susjednom Sisku prijavljeno je 4850 nezaposlenih, Karlovac broji 4346 nezaposlena, Slavonski Brod gotovo šest tisuća, a gradovi Šibenik, Vinkovci i Vukovar broje preko tri tisuće nezaposlenih. U Hrvatskoj je 336 tisuća osoba bez posla prijavljeno na burzu rada.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati