13.09.2010

Nestaje li Scena Gorica?

Prenosimo opširan tekst pod naslovom "Napravila je najbolji mali teatar u Hrvatskoj. Zašto je žele maknuti?" autora Branimira Pofuka iz Jutarnjeg lista koji opisuje rad Senke Bulić te budućnost Scene Gorica ukoliko se dosadašnjoj ravnateljici Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica ne dodjeli novi mandat.

Kazalište i Velika Gorica do prije četiri godine nisu bili pojmovi koji bi imali razloga biti spomenuti u istoj rečenici. A onda se dogodila eksplozija kojoj je ime Senka Bulić. Tu strasnu kazalištarku, glumicu, redateljicu i producenticu s mnogo ideja i velikim iskustvom tadašnja vladajuća koalicija SDP-a, HNS-a, HSLS-a i DC-a postavila je na mjesto ravnateljice velikogoričkog Pučkog otvorenog učilišta.

A ona im je dala i više nego što su očekivali. Ne samo kazališnu scenu, kakva u Velikoj Gorici nikada nije postojala, nego kazališnu scenu o kojoj se već nakon godinu dana čulo širom Europe. Scena Gorica, koju je pod okriljem Pučkog otvorenog učilišta utemeljila Senka Bulić, počela je proizvoditi produkcije na koje ne samo da je hrlila publika iz Zagreba nego je gostovala i osvajala nagrade na čitavom nizu festivala po Hrvatskoj, u široj regiji i u Europi, sve do francuskog Metza gdje je njihov “Pijani proces” u režiji Ivice Buljana bio jedna od najzapaženijih predstava na festivalu posvećenom isključivo opusu slavnog dramatičara Koltesa.

Već za svoj prvi Božić u Velikoj Gorici Senka Bulić je publici darovala svoju režiju bajke “Božićna haljina” japanske autorice Sotomi Ichikawe. Slijedila je produkcija “Šume Striborove” Ivane Brlić Mažuranić u kojoj je glumila i Ana Karić, koja će postati prava diva Scene Gorica. Velika promocija kazališta stvorenog gotovo pa ni iz čega bio je Brechtov “Pir malograđanina” za režiju kojeg je Paolo Magelli te godine dobio Vjesnikovu nagradu za kazališnu umjetnost.

Kriva je jer ju je postavio SDP

U tri sezone proizvedene su 22 produkcije, što je brojka nedostižna čak i većini naših etabliranih kazališnih kuća. Sve do Euripidova “Kiklopa” kojeg u adaptaciji mladog Gorana Ferčeca u Velikoj Gorici upravo režira Ivica Buljan, uz sudjelovanje Leta 3. Premijera je zakazana za 4. listopada, a nešto prije bit će odigrana i premijera plesnog projekta Marca Boldina.

Produkcija je bila raznovrsna. Predstava za djecu doživjela je silan broj izvedaba, poput Ćopićeve “Ježeve kućice” u režiji Roberta Waltla ili Kiševićeva “Aladina i čarobne svjetiljke”. Scena Gorica donosila je recentne komade s europskih scena poput predstave “The Pillowman” Martina McDonagha u režiji Saše Broz ili Osborneova “Osvrni se gnjevno” u Magellijevoj režiji. Oživjela je i plesna scena. A sve to, od čega smo spomenuli tek dio, uz budžet od pola milijuna kuna, koji je prošle godine više nego prepolovljen, nakon što je u Velikoj Gorici došlo do smjene vlasti.

Ukratko, nisam pozvan da pišem panegirike o onome što je Senka Bulić napravila u Velikoj Gorici, to su učinili mnogi drugi. A čak i oni koji u velikom dijelu nisu fanovi njezine kazališne estetike, poput kazališnog kritičara Igora Ružića, ističu njezin zanos koji je zarazan. Štoviše, smatra Ružić, Scena Gorica je, baš kao i ZeKaeM pod vodstvom Dubravke Vrgoč, postala jedno od rijetkih referentnih mjesta suvremenog teatra u Hrvatskoj i bila bi šteta ne omogućiti joj još jedan mandat.

No, razlog ovom tekstu nije laudacija, nego, bojimo se, opijelo. Naime, četverogodišnji ugovor Senke Bulić s velikogoričkim Pučkim otvorenim učilištem istječe 1. studenoga. Upravo ovaj tjedan zaključen je novi natječaj za to ravnateljsko mjesto. Na njega se javila i Senka Bulić koja na svojoj strani ima sve argumente, osim političke naklonosti nove lokalne vlasti.

- Nakon što je lani izabran za gradonačelnika, Dražen Barišić iz HDZ-a pozvao je na sastanak ravnatelje svih gradskih ustanova. Budući da je prije toga bio na premijeri naše ‘Šume Striborove’ i na njoj mi čestitao, nadala sam se ugodnom razgovoru. Umjesto toga, on mi je smjesta ponudio sporazumni otkaz - priča nam Senka Bulić.

Vesna Škare se predomislila

- Ako vi imate neku drugu viziju kako bi ova ustanova trebala raditi, vi meni slobodno dajte otkaz, ali ja sam previše radila i previše toga uložila da bih ga dala sama - odgovorila mu je ravnateljica kojoj se, kako sama kaže, nije moglo prigovoriti čak ni neuspješno poslovanje jer POU ni dana nije bilo u minusu, štoviše, čak je i zarađivao.


Međutim, ekipa gradonačelnika Barišića, čuli smo s više strana, riječ vizija veže samo uz halucinacije pacijenata duševnih bolnica. Razgovora s gradonačelnikom više nije bilo, a ravnateljica POU i Scena Gorica imale su ipak još neko vrijeme podršku Gradskog vijeća u kojem je ranije spomenuta koalicija još uvijek imala većinu. Sve dok se Vesna Škare Ožbolt nije predomislila o svojoj političkoj budućnosti i svoj DC prevela na stranu HDZ-a, u koaliciju s HSS-om, HSP-om i HSU. Oni koji su Senku Bulić doveli u Veliku Goricu danas su u opoziciji i nemaju kontrolu u Upravnom vijeću POU koje provodi natječaj.

Saborski zastupnik i bivši dogradonačelnik Velike Gorice Goran Beus Richemberg o eventualnom odlasku Senke Bulić s mjesta ravnateljice kaže: “To bi značilo ukidanje kazališta u Velikoj Gorici i kraj koncepta urbane kulture koja poštuje tradiciju Turopolja. Sadašnja vlast u gradu to ne skriva jer kazalište ne razumije niti posjećuje pa ga doživljava kao remetilački faktor, a ne kao važan element identiteta grada. Kazališni projekti Scene Gorica bili su jedna od rijetkih stvari po kojima se o Velikoj Gorici čulo u Hrvatskoj, pa i u regiji.

Povratak na staro, a to je nazadnjački obrazac provincijskoga poimanja kulture u kojemu je kupovina petparačkih i populističkih predstava iz Zagreba vrhunac kazališne djelatnosti POU, bio bi velik korak unatrag. Njime bi se omogućilo da ‘kuruza’, turbofolk i Thompson opet, kao u vrijeme dok je gradonačelnik bio Ivan Šuker, budu jedini kulturni događaji u gradu. Vidjet ćemo hoće li Vesna Škare Ožbolt, čiji su glasovi presudni u Gradskome vijeću, onemogućiti takve planove HDZ-a ili će zapravo kumovati novoj primitivizaciji Velike Gorice.”

Ministar uvažava Senku

Mogućnošću zaustavljanja kazališnog poleta Velike Gorice zgrožen je i Paolo Magelli, ponosan na svoju ulogu u osnivanju Scene i postavljanju na noge, i istomišljenik Senke Bulić u odnosu na francuski model kazališne reforme i decentralizacije koju je proveo Jack Lang. Magelliju je neshvatljivo kako ljudi koji kroje kulturnu politiku već odavno nisu uočili sposobnosti Senke Bulić kada su tražili čelne ljude za velike kazališne kuće i poziva kulturnu javnost da digne glas za nju i kažu koliko je važan posao napravila u Velikoj Gorici.

- Ako ona ode, to će biti skandal. Onima koji misle da Velikoj Gorici tako nešto ne treba ja odgovaram da je Wuppertal nekada bio mjesto za koje nisu znali ni Nijemci, a sada, zahvaljujući Pini Bausch, za taj grad zna čitav svijet. Ako žele biti grad, to mogu biti samo preko kulture. Kada će Velika Gorica opet imati tako nešto? Nikada više! - unaprijed je ljut Magelli.

S njim se slaže i Ivica Buljan, koji s ekipom “Kiklopa” sprema satiru svega što se u Hrvatskoj danas događa, što će biti dostojno završetka jednog čudesnog projekta, ako do toga dođe.

Jedan od apsurda ovog slučaja je taj što je Scena Gorica reprezentativan primjer ideje decentralizacije kazališne scene koju svi složno pripisuju kao zaslugu ministra Bože Biškupića. Njegovu potporu i Senka Bulić navodi kao poticaj što se prihvatila posla u Velikoj Gorici.

Ministar Biškupić nimalo ne dvoji o njezinim rezultatima.

“Scena Gorica je primjer uspješnog profesionalnog i organizacijskog kazališnog djelovanja i ona je na najbolji način ostvarila zakonsku mogućnost da mogu djelovati kao zasebne ustrojstvene jedinice unutar centara za kulturu”, kaže se u odgovoru koji smo dobili iz Biškupićeva kabineta. Međutim, na pitanje o mogućem utjecaju na stranačke kolege u Velikoj Gorici, u prilog Senke Bulić, Biškupić je legalist koji kaže: “Ministar kulture nema ingerencije u imenovanju ravnatelja gradskih kazališta. U odabiru ravnatelja presudnu ulogu mora imati stručnost, kompetentnost i profesionalni ugled izabrane osobe na to mjesto te vjerujem da će se i u ovom slučaju izabrati osoba koja ima najbolje kvalitete.”

Od gradonačelnika Barišića dobili smo priopćenje njegova ureda u kojem se (kao da mi to nismo znali) kaže kako je natječaj za izbor ravnatelja POU u ingerenciji Upravnog vijeća, a ne i gradonačelnika. “Mišljenja gradonačelnika Barišića o radu uvažene ravnateljice u ovom trenutku nije predmetno iznositi budući da je postupak javnog natječaja u tijeku”, zaključak je priopćenja.

Još jedna pljačka

Senka Bulić kaže kako je preveliki optimist da bi tugovala, ali najradije bi na neko novo mjesto ponijela čitavu scenu i grad. Čuda su uvijek moguća. Četiri godine Scene Gorica živi su dokaz. Možda se dogodi i novo, na što baš nismo navikli. Ili će se dogoditi nešto na što smo, na žalost, već itekako navikli. Još jedan zločin, pljačka. Ovdje u prvom redu duhovna. A građani Velike Gorice barem su pokazali da im se i na tom polju još uvijek ima što ukrasti. Natječajne kuverte već su danas vjerojatno otvorene. Rezultate napeto iščekujemo.


Komentari
16.09.2010 - lala
Učilište ne može i s najboljom ravnateljicom zaradit 150 mil.kuna.Šta će nam onda kino! Otvori kazalište, ako nam kino propada.Osoba "micek 101" nisam protiv zabave, nego protiv rupa koje se na istim događaju. Dječja igraonica ne smije biti DISCO, Neka birtija, (neću govorit da je to klub 100) i nešto čemu prva namjera nije bila igraonica.Što se tiče Ante Šimunovića nisam mu nikakav rod, nit sam član DC-a,SDP-a,HDZ-a,HNS-a,HSS-a,HSP-a,HSU-a.Nadam se da me osoba ":)" razumjela........
16.09.2010 - tuzna sova
kino je na kino predstavam prazno zato sto te predstave igraju 3 tjedna prije u cinestaru do kojeg si s autobusom za 20min ili s autom za 10min i nema razloga da netko ko zeli pogledati neki film ne ode u cinestar i pogleda ga tamo. a da ti i domah odgovorim zasto kasni tri tjedna za cinestarmo e pa zato sto cinestar ima pravo na premijeru svih filmovova od bliza a to su ti bas svi filmovi. zato ti je kino prazno ili mi ti hoces rec da je direktorica kriva?
16.09.2010 - Micek101
Ti jos mene napadas javno I prigovaras Za to pa jel vama jasna koncepcija kluba otvorena vrata Za sve razmisli malo nemoj zato sto se Klub otvorio prije 3godine kad je na vlasti bio sdp nemoj odmah na ti gledati negativmo! Nas u klubu niti malo ne zanima politika meni I mlades hdz I mlades sdp ima program I druzenja u klubu Lijepi pozdrav
16.09.2010 - Micek101
Ali opet mi nisi lala odgovorila kako mozes napisati laz u vezi Duga kluba 100 000kn Za struju vidis vec od tad te ne smatram ozbiljnom osobom s kojom se moze raspravljat vidim u svakoj poruci pokusavas napadati Ali zasto prvo ne postavis pitanje pa da ti ja u ovom slucaju u vezi kluba 100odgovorim od kuda tebi da Klub sto ORGANIRIZIRA djecje rodendane? Klub100 IZNAJMLJUJE roditeljima prostor da oni organiziraju rodendan I to duplo jeftinije nego sve igraonice u gorici I umjesto da budget zahvalni da u gradu postoji prostor koji si svatko moze priustit a ne samo imucni roditelji
16.09.2010 - :)
lala@http://hr.wikipedia.org/wiki/Gramatika_hrvatskoga_jezika Da te lakše čitamo. Hvala!
16.09.2010 - tuzna sova
ti mi se lala ne cinis sasvim normalna ili ti je muz ante simunovic? pa daj ti meni reci sta bi ti prihvatila necije izvjesce da ti on politicki ne odgovara? pa da je senka napisala da je uciliste zaradilo 150milijuna kuna i da je sve dino i krasno oni bi to opet odbili jel moraju.
16.09.2010 - lala
Neka od imena postojanih nasljednika: Borislav Lučić; Barbara Grđan Odrčić; HDZ Vlatka Pejak; HSP
16.09.2010 - lala
Mala ispravak moj sin ne ide u 100-tku nego jedan njegov frend.Kad je sve divno, bajno i krasno u klubu 100 i pouvg zažto je izvješće odbijeno.Zašto je kino na kino predstavama poluprazno..I još nešto kak stotka jedan disco club može imat dječje rođendane u neadekvatnom prostoru.Šta će oni samo crtat.O imenima koji bi mogao na sljediti bulićku još se u javnosti nezna no kako to ide pretpostavlja se da će HNS-ovu figuru "pojest" krupnija riba HDZ-a. Pa dobro ajmo to gledat sa strane onih koje je Picula, GBR i VFK postavili.Naravno dogodit će se totalna rošada figura.U ovom dijelu mogao bi ih nasljediti netko iz DC, naravno samo malo da doda soli na ranu SDp.eju, HNS-u, a treći su samo uteg oko vrata.Ko će doć umjesto bulićke
15.09.2010 - urednik
Molio bih da se suzdržite od vrijeđanja. Ako se nastavi morat ćemo zaključat komentiranje, a to ne vodi onda baš ničemu.
15.09.2010 - Micek101
Ja ti mogu ponovit po 30put meni nije problem Dali ti lala svacas do kad trajectory djecji disco I kad pocinje nocni party jel shvacas razliku da maloljetnici nemaju sta raditi na partju koji pocinje u 23h ako imas maloljetnog sina onda si svjesna da on uopce nesmije biti vani poslije 23 zanjega je party do 22 u kojemu ja garantiram svojom glavom da on nije dobio nikakav alcohol. I da te pitam jos samo nesto kako mozes napisat da je stotka duzna 100 000kn Za struju pa jesi li ti svijesna koliko je to novaca? Da ti jos jednom ponovim Klub ne placa struju to je u cjeni najma!
15.09.2010 - cool232
a koji bi to mogu bit bolji kadar? mislim jel zna netko konkretno ime koje bi moglo nasljedit Senku?
15.09.2010 - lala
A sad mi je jasnije zašto ne date bulićku
15.09.2010 - lala
Iz komentara nekoliko ljudi ispod mojih je uočljivo da je GBR,VFK i ZL (Zdravko Lučić) odradili " kvalitetan" posao.
15.09.2010 - lala
Prvo tražim zaštitu urednika zbog vrijeđanja "(da sam ja debil???????)".Molit ću lijepo kad Tomislav piše u Kaj ima da napiše cedevita, a ne sokić. Moga sina prijatelj redovito je posjećivao stotku sve do zabrane pušenja.ZAR JE VAMA U INTERESU DA DJECA KOJA IMAJU 12 GODINA PLJUGAJU PO WC ILI OKO UČILIŠTA. Vidim da ovdje ima podosta materijala za osobu s inicijalima GBR.Samo da naglasim. Živio sam u Švedskoj 15. g trbuhom za kruhom.Ljudi ako bulićki ističe mandat .Nek se kandidira za fotelju pa bumo vidli.U švedskoj su ove stavri koje se tu događaju ne zamislive. Da grupa hrabrih i odvažnih turopoljskih muža oće spašavat Bulićku koja kad joj se sjeti dolazi na posao. Zaista licemjerno. Tomislave zašto se kod vas medovina toči mlađima od 18 .g. Zar to nije kažnjivo?Zar je to etično? Ako je onda smo pali toliko nisko, ali ako se greške priznaju, a neki odreknu fotelje bit će prostora za napredak.
15.09.2010 - tuzna sova
vlado jako si ne upucen za te novce su kupljeni prakti-kabli ako znas sta je to (trenutna bina na kojoj se dogadaju sva zbivanja)
15.09.2010 - vlado
@tužna sova Ništa od tih novaca nije kupljeno nego je sve unajmljeno i istina je da se platilo 750 000 kuna.
15.09.2010 - Tuzna sova
Htio bi poruciti onom debilu koji je izjavio da je piramalogradana kostao 750000 kn pa tako puta 7 da je jako jako glup. Pa da ti ja nesto kazem Ko Netko Ko nema pojma o kazalistu: ako u nekom projectu u ovom slucaju kazalisna predstav izrada kosta 750000kn(naravno cifra nije tocna) onda ti ne kosta svaka izvedba te predstave 750000kn jel nemoras Za svaku predstavu kupovat ispocetka nove reflektore nove lostime jel to vec sve imas od premiere o to si vec platio 750000kn sad svaku sljedecu predstavu moras platit samo glumce
15.09.2010 - ghostd
Ja predlažem maju za ravnateljicu jel mi ona zvuči vrlo pismeno (sam nek - tajlandski specijalitet?), za voditelja financija predlažem čvarka sašu jel se pita koliko je 750000x7 (saša to je broj kvadrata tvog straha da budeš šta jesi) a za voditelja stotke lalu jel mi djeluje kao marketinški stručnjak (podlo organiziran free party cuga je tuga). Kad bi samo jedan od vas gore navedenih debila prihvatio ponuđen vam posao, mogli biste tvrditi da ste i vi napokon uspjeli. Dakle? Želite li i dalje čekati u sjeni i nazivati se čvarak, jarak, maja, jaja ili se pokazati u punom sjaju i dokazati nam da kvalitetan kadar ipak postoji. Natječaj je otvoren.
15.09.2010 - vito
neki ljudi su ovdje izgubili doticaj s prostorno-vremenskim kontinuumom, a možda im je od silnog brojanja stranačkih novaca nenormalno raditi s malim ciframa pa izbacuju ovdje brojke kojih se niti sanader nebi postidio.
14.09.2010 - Micek101
Draga lala moram ti jos nadodat da Veleuciluste uopcen nema svoju blagajnu pa tako nitko nije mogo nigdje "roniti" nego je Uciliste na gradskoj riznici pa sve odlheve novaca Za Uciliste mora potpisati osobno gospodin gradonacalnik a I jos da te malo informiram jel fakat pises gluposti koje su meni barem smjesne klub100 uopce ne placa struju nego je ona uracunata u najam proctora. Daj molim te malo drugi put se bolje informiraj jel ima jako puno ljudi koji citaju vg danas I znaju situaciju I u klubu I u ucilistu. S postovanjem
14.09.2010 - Micek101
...a u 22 sat je poceo party za punoljetne te je na Tom partju pola medica party.i ako nisi znala klub100 je ugostiteljski objekt koji živi od tocenja pića i napitaka kao i svi ugostiteljski objekti u svijetu klub 100 ne dobiva masne novce kakve vi mislite klub financira sam sebe a to jako dobro znaju gospodin Gradonacalnik i njegovi pomocnice koji mi pružaju potporu i jako su zadovoljni poslovanjem kluba. Oprosti te sto imam previse
14.09.2010 - Micek101
Draga lala da ti nesto kazem JA se ne skriv iza nadimka ja Sam ti Tomislav I vec godinu I pol vodim Klub 100 I da ti objasnim da klib sto ne grca u dugovima jel smo uspjeli sve dugove vratiti. A arose rice akcije cuga je tuga klib sto je bio prvo Loki je uso u tu akciju te za aftreschool party Klub dobiva lovu od grada i na tom partiju nema tocenja alcohol a to mozes potati mlade koji dolaze na taj party. Ako znas citqt najave Dj miss cat je pustala na afteruschool partju koji je zavrsio u 22h I ma do tad je bila cedevita 5kn. Kad je aftreschool zavrsio svi maloljetnici su izasli iz kluba
14.09.2010 - Micek101
Draga lala da ti nesto kazem JA se ne skriv iza nadimka ja Sam ti Tomislav I vec godinu I pol vodim Klub 100 I da ti objasnim da klib sto ne grca u dugovima jel smo uspjeli sve dugove vratiti. A arose rice akcije cuga je tuga klib sto je bio prvo Loki je uso u tu akciju te za aftreschool party Klub dobiva lovu od grada i na tom partiju nema tocenja alcohol a to mozes potati mlade koji dolaze na taj party. Ako znas citqt najave Dj miss cat je pustala na afteruschool partju koji je zavrsio u 22h I ma do tad je bila cedevita 5kn. Kad je aftreschool zavrsio svi maloljetnici su izasli iz kluba
14.09.2010 - B.
"A da pitam di je nestalo 750 000 kuna koje je Senka plaćala za pir malograđana po predstavi? puta 7 dana?" Kakve su vam to cifre? Pa jel' vi znate kako bi ta predstava izgledala da stvarno košta 750 000kn po izvedbi? Daj malo razmislite kad pišete takve "informacije"
14.09.2010 - lala
i završno za žežu 100.00 kn je glupost. Štovani, bacite u Savu 100.000kn pa da vidimo kakva će to biti glupost ili poluistina.
14.09.2010 - lala
Vidite šta je napravila s klubom 100. Senka Bulić IZIGRAVA PRAVOSUDNE INSTITUCIJE NEDOLASKOM NA JEDAN OD SUDOVA IZ ZAGREBA (VRLO PROVJERENO) za učilište nije ništa napravila.Ta Scena Gorica.Pogledajte malo u širinu i dubinu priče: Ako je prosjek gledanosti kino projekcije 80% manji nego kazališta, zašto radi dubioze s famoznim kinom u koje nitko ne dolazi zbog famoznog nedostatka afiša.Treba platit mnogo toga.Npr. besplatan internet za djecu u knjižnici (podržavam nedvojbeno ali) ako pir malograđana dođe 700.000 $ ukupno, aladin i čarobna svjetiljka 400 000 kn, plaće,božićnice,regresi, uskršnice šta sve ne učilište bi bankrotiralo.RJEŠENJE: Napuni kino dvoranu s 400 djece puta 20 kuna puta 4 grupe=Novac koji si bulićka obrne prek karata, a izdanja domeka i obzora i neznam čeg ne plaćamo MI iz svojih penzija, plaća........ Ak ćete i dalje vjerovat obmanama VFK i GBR grad će nam stagnirat idućih 20 godina!!!!!!!
14.09.2010 - lala
Žeža tebi GBR prodaje svoje fore. LJudi klub 100 grca u dugovima, a javna je tajna da je "dug" za struju premašio 100.000 kuna i pogađate koje male zaronio u blagajnu učilišta (naša bezgrešna ravnateljica).Reklamirati i (pro) davati medovinu po pet kuna s tim da je prva gratis zaista je podlo.18.6 su organizirali free party cuga je tuga by dj miss Cat.U 4. mjesecu balić i kola 8 kn, a kava i sokić (cedevita) 14.kn. što će mladi odabrati.Grubo kršenje Zakona i reklamiranje alkohola u gradskom vodiču koji SE ŠTAMPA U KVAZI 20.000 PRIMJERAKA (U STVARI 5.000). OSTATAK OD 15.000 PRIMJERAKA SU NOVINE DOMEK TUROPOLSKI, VELIKOGORIČKI OBZOR POGAĐATE NAŠEG MILOG I NEDUŽNOG ČEDA GBR-A.
14.09.2010 - cool232
bravo žeža :)
14.09.2010 - žeža
dakle glupost nad glupošću koju je izrekel grga! To pakj nema veze ni s istinom ni s poluistinom već isključivo s paranojom. sednka Bulić je nofce za predstave davala iz proračuna i koliko joj je politika dopuštala toliko je koristila. Klub 100 i mlalina priča su još veća glupost! nisam za senku jer smatram da je namjena POU nešto dugo a ne pretvaranje istog u kazalište. istina je da je gorici potrebno kazalište, no nemre scena gorica raditi na uštrb svega drugoga. I prije sem s ženom išel u kazalište gledati mnoge dobre gostujuće predstave i uvijek se tražila karta više! dakle nije senka dovela kazalište u Goricu već je oformila vlastitu produkciju! Eh, tu sam na strani svih onih koji tvrde da nam to nije nužno potrebno i da se ti veliki nofci mogu iskoristiti puno pametnije. NMagelli i društvo su mislili da su našli dobru kravu muzaru, a vlastita produkcija se svela na ninu violić, i još nekolicinu senkinih prijatelja koji za velike honorare nastupaju pred punom dvoranom na premijerama, a kasnije nemogu dovest 50-tak ljudi! e, to je ono o čemu bi trebal razmišljati onaj koji će biti slijedeći ravnatelj. POU mora biti i kino i kazalište i izdavač i galerija i izložba i tribina i cjeloživotno učenje, škola stranih jezika itd...
14.09.2010 - lala
A Lučića u VG politici od sutra više nema. Neslužbeno podnijet će ostavku i mjesto će ustupiti Miji Jakuniću (HNS) iz Lomnice Donje veteranu iste stranke.JOŠ ne znam kaj je Zdrafka nagnalo na ovj potez , no sumnja se na grižnju savjesti nakon "majstorskog" vrijeđanja branitelja, gradonačelnika i vijećnike HDZ-HSS-HSP-HSU-DC. Beus priča da su zapisnici falsificirani, Fabijančićka se pomirila sa sudbinom, Picula se zbruko " na vele", HSLS (čitaj: Fadljević) skuplja ostatke ostataka (okamine) i polako shvaća da su SDP-u bili omča oko vrata zajedno s DC-om. Pozdrav, Lala
14.09.2010 - lala
Slušajte, Grga Čvarak pravo zbori.Bulićka u 100.-i ukrala 100.000 kn, reklamira alkohol, i jednostavno nije izabrana u skladu sa Zakonom i krši iste Zakone. Nova obmana GBR i VFK (VESNE FABIJANČIĆ KRIŽANIĆ).
14.09.2010 - grga čvarak
A da pitam di je nestalo 750 000 kuna koje je Senka plaćala za pir malograđana po predstavi? puta 7 dana? koji je to iznos novaca, a koliko je ljudi gledalo predstavu! Drugo pitanje je reklamiranje alkohola na lecima koje tiska POU Treće pitanje: Gdje se podijeli tih 20 000 primjeraka "kaj ima?" Četvrto: Da li je istina da se umjesto tih 20 000 komada tiska samo 5 000 a da se ostali novac poreznih obveznika koristi za tiskanje "Domeka"? Lista HNS-a, Zdraveka Lučića??!! I na kraju gospodo Senku Bulić nitko ne tjere, nitko ju ne smijenjuje nego joj ističe mandat uz menadžersku Ugovor koji joj je dao BEUS!!! Dajte se već jednom probudite i progledajte...
14.09.2010 - Dado
svaka čast gđi. Bulić na "Sceni Gorica", no ona je ravnateljica POUVG, ne samo "Scene Gorica" kojoj se isključivo posvetila...
14.09.2010 - cool232
ma ti dezurni drukeri su tu folkolora radi...nikad konstruktivne rasprave od njih...
14.09.2010 - FAB
kao i na svakom članku, HDZ maja je morala i na ovom pljuvat. ti ne bi ništa podržala osim onog što je HDZ napravio?
14.09.2010 - cool232
ja sam istro za to da dođe netkpo kvalitetniji, ane stranački podobniji kako će najvjerojatnije bit slučaj ko i uvijek u ovoj prčiji od države....
14.09.2010 - Mariovg
za vrijeme prijašnje vlasti je puno novaca odlazilo u kulturu ali je najveći problem što je bila slaba promidžba te kulture i mislim da za te velike novce koliko je prijašnjih godina bilo uleženo u kulturu kulturna scena trebala biti puno kvalitetnija i bogatija,a ovu senku treba maknuti jer očito nije dobro radila svoj posao i neka dođe netko kvalitetniji
14.09.2010 - vito
gorica njenim odlaskom neće dobiti baš ništa, a može izgubiti puno
14.09.2010 - maja
Sve ovo je manipulacija senke i njenog mentora GBR! Senkici ističe mandat i strah ju je da bi se na regularno raspisani natječaj mogel javiti kvalitetniji kadar od nje. A kaj se Magellija tiče sam nek ide i nestane iz Gorice. Preveć je nofci odnesel za ono projugoslavenskoi smeće koje smo imali prilike gledati!
13.09.2010 - IŠEL PLATIMI
Bila bi to prvoklasna sramota. Ovoj državi ionako kronično nedostaje "kulture". Smatram Veliku Goricu srednjoeuropskim gradom, a ne provincijom...
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati