20.07.2010

Nekultura parkiranja

Da u Velikoj Gorici nema reda pri parkiranja možemo posvjedočiti svakoga dana, a današnji članak iz Večernjeg lista pokazao je samo vrh sante leda. I dok mnogi redovito plaćaju parkiranje, a dobiju kaznu ukoliko zakasne produžiti ili uplate krivu zonu, velik je broj onih kojima je pojam demokracija znači - mogu što hoću!


– Za kažnjavanje vozača koji se parkiraju na nogostupima ili biciklističkim stazama zaduženi su prometni redari i policija – odgovorili su novinarki Večernjeg lista iz Gradske uprave na upit tko je odgovoran za kontrolu parkiranja.


S obzirom da Velika Gorica nema svoju prometnu jedinicu, kakvu ima recimo Grad Zagreb, nema pauk službu, a malobrojna policija očito ne stigne ovdje napraviti reda, naš grad je "eldorado" za nepropisno parkiranje.


Jedina kazna koju možete dobiti je ukoliko ne platite parkiranje na jednom od 740 označenih parkirnih mjesta koje kontrolira VG Komunalac ili auto parkirate na zelenoj površini. U ovom drugom slučaju ove godine je s 500 kuna kažnjeno tek 25 osoba. Oni koji su prokužili rupu u sistemu već odavno ne plaćaju parkiranje.


Evo nekoliko klasičnih primjera kršenja propisa, a dodajmo da je besplatno parkiralište na svakom primjeru u krugu od 100 metara.


autivatrogasac.jpg

Pristupna cesta za vozila vatrogasne postaje svakodnevno je ispunjena automobilima dok je parkiralište s naplatom prazno. Vrlo atraktivno parkirališe u centru grada, ovdje se besplatno parkirajte!


autibiciklistička.jpg

Zaustavljanje na biciklističkoj stazi. Uvijek je na minutu-dvije. Vozač koji je čekao suprugu na pošti nam je tvrdio: "Ne kršim propis jer sam ostao u auto!" Problem svakako nije u njemu, nego u stotinama drugih koji to isto rade!


autipolicija.jpg

Parkiranje oko kružnog toka je kako znak pokazuje zabranjeno. Parkiralište je nasuprot policijske postaje.


autiaudi.jpg

Parkiranje na javnim površinama. Da je automobil parkiran pola metra iza na travi bio bi kažnjen, ali na platou ispred kina za to se ne treba brinuti.


Za sve one koji se pravdaju s "parkiram samo na 2 minute" evo dodatne informacije: ukoliko parkirate na mjesto pod naplatom nećete dobiti kaznu ukoliko auto ostavite na kraće od 10 minuta, a ukoliko ste platili parkiranje uz 60 minuta plaćenog imate 15 minuta dodatnih da doplatite parkiranje ili oslobodite parkirno mjesto.

Komentari
21.01.2011 - ANNO NIMUS
50ak kn za pivicu i svi sretni i zadovoljni
21.01.2011 - olala
najjači mi je ovaj bijeli ispred kina, svaki dan uredno parkiran nasred pločnika i NIŠTA! naravno zna se, veze u policiji i boli ga/ju k.
21.01.2011 - Anno nimus
Vrijeme je da policija počne raditi svoj posao, umjesto da sjede po birtijama... Gle, mangupi, i moj porez vas plaća, vi radite za narod, a ne narod za vas! imam auto, ne koristim ga. zašto? neda mi se paliti auto do posla ili bilogdje po gorici. pa ide biciklom. i molim Boga da me čuva dok vozim zagrebačkom, jer cijelo vrijeme moram gledati dali će me šleper pokupiti dok sa biciklom izađem na glavnu cestu, jer je po "mojoj" cesti, biciklističkoj, sve krcato autima. "samo na minutu...". pa boli mene kurac ostaješ li ti minutu ili sat vremena, pa neću ja sići s bicikla i čekati tu tvoju minutu. ne, nego te moram zaobići i riskirati šleper ili bus ili bilo što drugo? alo, murjaci, dižite dupe iz Mario-a i ostalih birtija i RADITE POSAO ZA KOJI STE (pre)PLAČENI!!!
27.07.2010 - ....
kod rozih zgrada ispred mete na plocniku subotom navecer je krcato... ispred ogija...
22.07.2010 - jamesbond
najjace je ovo kaj se ekipa nepropisno parkira ispred policije !i onda kod nas postoji neki red i zakon !
21.07.2010 - cool232
kultura...
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati