13.07.2009

Natječaj za pročelnike u Gradu


Grad Velika Gorica raspisao je javni natječaj za radna mjesta pročelnika u svojim upravnim odjelima.  

 

Tako bi nove pročelnike trebao dobiti Upravni odjel za financije, Upravni odjel za izgradnju, komunalne djelatnosti i promet, Upravni odjel za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo te Služba za mjesnu samoupravu.

 

Pročelnik ima zadaću rukovoditi, organizirati i koordinirati rad svoga odjela, te brinuti se o zakonitosti i kvaliteti rada za što i odgovara.

 

Budući pročelnik sa 10 godina radnog staža, prebivalištem u Velikoj Gorici i osnovnim poreznim olakšicama dobivati će neto plaću od oko 9.000,00 kn. Za naše prilike odlična plaća, ali treba uzeti u obzir da npr. arhitekt sa 10 godina staža na slobodnom tržištu može zasigurno bolje zarađivati i pritom ne biti pod političkom kontrolom. Upravo iz tih razloga, ali i drugih poput mogućnosti dobivanja otkaza promjenom vlasti, ova mjesta su se do sada teško popunjavala pa su nerijetko odjele vodili „privremeni“ pročelnici koji nisu morali zadovoljavati dolje navedene uvjete.

 

Kandidati koji će imati uvjete, a koji su fakultetsko obrazovanje odnosno VSS, 10 godina radnog staža na odgovarajućim funkcijama te položen državni stručni ispit ili njegovo polaganje u roku od 12 mjeseci od prijma u službu, pristupiti će pismenoj provjeri sposobnosti te razgovoru za posao.

 

Hoće li ovim natječajem Grad konačno dobiti stručni radni kadar na ovim odgovornim pozicijama pokazati će samo vrijeme.
Komentari
14.07.2009 - cool232
sve se bojim kako će grad dobiti " stručni kadar".. mislim bit će maksimalno stručan u političkoj podobnosti :)
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.