09.02.2011

Nastavljaju se radovi na groblju Kušanec

Radnici VG Komunalca prekjučer su nastavili radove na groblju Kušanec. Rok da dovrše parkiralište, pristup groblju, stazu uz ogradu, oborinske kanale te crpnu stanicu je 70 dana. Za taj će posao zaraditi više od dva milijuna kuna proračunskog novca.

Grad Velika Gorica do sada je u novo groblje uložio oko 2,5 milijuna kuna. Da je riječ o vrtoglavoj investiciji svjedoči i činjenica da će se Grad ove godine i kreditno zadužiti kako bi osigurao 7,4 milijuna kuna za daljnje radove. Kada će podići kredit gradonačelnik Dražen Barišić još uvijek ne zna - kako kažu iz Grada, bit će to uskoro!

Građani čiji novac odlazi na gradnju novog groblja kažu da je što raniji dovršetak neizmjerno bitan, jer je na postojećim gradskim grobljima ostalo mjesta za 18 mjeseci. No, ulaganje i radovi idu prilično sporo.

Na njemu posljednjih je godina uređen tek dio trajne ograde, sustavi odvodnje, te s usagrađene dvije građevine koje služe za prihvat oborinskih voda. Gradonačelnik Barišić poručuje - panike nema, Velikogoričani će nakon desetljeća čekanja dobiti novo groblje.

autor: Lana Kovačević / Večernji list


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.