04.12.2009

Nastavak 4. sjednice Gradskog vijeća


Gradsko vijeće nastavak prekinute 4. sjednice nastavilo je u srijedu 2. prosinca. Sjednica je započela prihvaćanjem amandmana na Poslovnik Gradskog vijeća kojim se uređuju prava i obveze nad Javnom vatrogasnom postrojbom. Upravo je pitanje prava Gradskog vijeća na odluke vezane uz JVP bio i razlog prekida prvotne sjednice. Amandman je bio prihvaćen sa glasom više lijevog bloka.

Nastavak sjednice je donio unošenje nove točke dnevnog reda po hitnom postupku, a to je bio prijedlog za javna priznanja Grada koja se dodjeljuju povodom Dana Grada Velike Gorice. Ova točka donijela je burnu raspravu nakon što je vijećnica Malnar izrazila nezadovoljstvo što nagrada Franje Lučića nije pripala predsjedniku ogranka HSU-a Josipu Bolješiću koji je dugogodišnji aktivist za prava umirovljenika.

Njegovu kandidaturu je podnijela udruga umirovljenika iza koje stoji više od 3300 velikogoričana, dodala je Branka Malnar.

Opozicijski članovi Povjerenstva koje je odlučivalo o nagradama tvrdili su da je ovo sukob interesa s obzirom da je gospodin Bolješić predsjednik ogranka stranke, da je na natječaj pristiglo 24 kandidatura i da su "stručno" donjeli odluke, da je za njega glasalo četvero članova povjerenstva, a svi ostali nagrađeni su dobili sve ili 7 od 8 glasova.
 
Velika koalicija za Veliku Goricu tvrdi da niti odnos članova u Povjerenstvo koje je odlučivalo o nagrađenima nije bio ravnopravan odnosu u Gradskom vijeću, a da je primarni razlog navodni sukob interesa važan tada prošle godine pročelnica u gradskoj upravi, kao i pretprošle vijećnik HNS-a, nebi bili nagrađeni.

Vijećnik Ante Šimunović nadodao je kako se ovim načinom rada pojedini članovi povjerenstva umanjili vrijednost nagrada jer se kriteriji za dodjelu nagrada bili politički i stranački. Iz toga razloga koalicija HDZ-HSS-HSP-HSU je pri glasanju ostala suzdržana.

Ostatak sjednice protekao je u mirnijem tonu pa je i većina odluka protekla bez rasprave.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati