17.07.2010

Nakon suše potop

Vrhunac paklenog vala vrućina podigao je temperaturu jutros u Senju do čak 30 Celzijevaca, koliko je izmjereno u 6 sati. S dolaskom noći najavljena je kiša i osvježenje. Radost ne treba biti prevelika, jer se očekuje nevrijeme s tučom i jakim vjetrom.

Pretežno sunčano, vruće i sparno s najvišom temperaturom između 33 i 38 Celzijevaca, tako meteorolozi opisuju stanje tijekom dana u Hrvatskoj. Hitne pomoći zbog vala vrućina već nekoliko dana imaju pune ruke posla, a u petak popodne jednom mladiću u Zagrebu je za vrijeme igranja nogometa od vrućine stalo srce.

Upravo zbog napisanog radost donosi vijest da će navečer, te osobito u noći na nedjelju, pasti kiša i donijeto osvježenje.

Ipak, iz Državnom hidrometeorološkog zavoda doznaje se da će nakon vrućine Hrvatsku pogoditi pljuskovi praćeni grmljavinom. Najprije će zahvatiti zapadne krajeve i sjeverni Jadran, a do nedjelje će se proširiti na veći dio unutrašnjosti. Mjestimice je moguće i olujno nevrijeme praćeno tučom i jakim vjetrom.

Kiša će se u unutrašnjosti zadržati i veći dio ponedjeljka, a u Slavoniji i u utorak prijepodne, nakon čega opet dolaze vrućine.

danas.hrKomentari
17.07.2010 - ivan
zahlađenje.....
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati