20.10.2010

Najviše odštetnih zahtjeva iz Čičke Poljane i Leknenog

Građani čije su kuće i poslovni objekti poplavljeni u najgoroj elementarnoj nepogodi koja je u posljednjih sto godina poharala Veliku Goricu, iščekuju odštetu.

Grad je zaprimio 625 prijava, a prve procjene pokazuju da se radi o šteti nekoliko desetaka milijuna kuna. Najveći broj zahtjeva za odštetom predali su stanovnici Čičke Poljane i Leknenog, a velik je broj i odštetnih zahtjeva iz Sopi Bukevske i Jagodnog.

U prijavama za odštete svaka obitelj popisala je najmanje pedesetak predmeta - od laminata, madraca, kućanskih pomagala, kosilica, televizora i mnogih drugih.

Povjerenstvo je obišlo sve obitelji koje su prijavile štete, popisali i provjerili stanje, a prikupljenu dokumentaciju do 9. studenog moraju dostaviti Županijskom povjerenstvu. Podsjetimo, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić predložio je da se iz županijskog proračuna za nepogodu izdvoji pet milijuna, no dok Županijska skupština prijedlog ne prihvati ne zna se koliko će svaki od gradova pogođeni poplavom dobiti od županije.

Grad Velika Gorica rebalansom proračuna, barem kako je najavljeno, planira izdvojiti dva milijuna kuna.

- Rebalansom proračuna pronaći ćemo iznos koji će se putem Fonda i po određenim kriterijima dodjeljivati građanima poplavljenih područja kao pomoć Grada Velike Gorice. Rebalans bi trebalo prihvatiti goričko Gradsko vijeće na sjednici krajem mjeseca - poručio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

autor: Lana Kovačević / Večernji list


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.