22.09.2010

Najnovije informacije

22:00
Vatrogasne psotrojbe tokom dana ispumpale su vodu iz kuća u naseljima Črnkovec, Ribnica, Jagodno, Lazina i dio Ščitarjeva. U većini naselja obnovljena je opskrba električnom energijom.

Mještani se pozivaju da za sve potrebe se obrate predsjedniku mjesnog odbora koji će zahtjeve upućivati dalje nadležnim službama.

Humanitarni centar uspostavljen je u vatrogasnom domu Novo Čiče i vodi ga Crveni križ. Već danas je zaprimio brojne donacije u hrani i potrepštinama koje su odmah prosljeđivanje prema potrebi.

17:30
Proglašena je elementarna nepogoda za poplavljena velikogorička područja. Građani štete mogu prijaviti u zgradi gradske uprave svakodnevno od 7:30 do 19 sati.

U 15 sati na velikogoričko područje pristigla je velika pomoć članova Zajednice vatrogasne zajednice Grada Zagreba, i to 2 cisterne za prijevoz pitke vode sa 13000 l pitke vode, 15 vozila DVD-a, plutajuće brane, 50 dobrovoljnih vatrogasaca, 30-ak pumpi, vozilo JVP Zagreb. Ekipe su formirane zajedno s članovima goričkih dobrovoljnih društava i u 16 sati krenule na poplavljena područja ispumpavati vodu iz kuća.

Pripadnici veterinarske stanice počeli su s evakuacijom lešina. Formirana je ekipa za dezinfekciju vode iz bunara (čine ju stručnjaci za javno zdravstvo i za ovlaštena tvrtka za dezinfekciju). Akcija počinje sutra u 8:00 na poplavljenim područjima, a uz predvođenje Zavoda za javno zdravstvo.

Pušten je promet preko oteretnog kanala  Sava – Odra na svim prijelazima osim prijelaza Hrašće – Lukavec, zbog oštećenog kolnika.


13:00
U tijeku današnjeg jutra vatrogasne su ekipe obavile distribuciju voden  i hrane u sljedeća područja: Šćitarjevo, Trnje, Lekneno, Črnkovec, Obed, Strmec Bukevski, Ribnica. , predani su i lijekovi i paketi za područje općine Orle.

Dva navalna vozila cijelo su vrijeme na području Čičke Poljane i obavljaju dostavu hrane i vode od kuće do kuće, a s druge strane Čičke Poljane, gdje još nije moguć pristup vozilima, dostava se obavlja čamcima. Na tom je području 8 čamaca.

U Sopi Bukevskoj je zatvoren prodor vode na jednom dijelu nasipa. Vodostaj pada. Hrvatske vode su angažirane na sanaciji kanala u Strmcu Bukevskom, koji bi trebao biti zatvoren do večernjih sati.

Za pola sata će biti pušteni u promet prijelazi preko oteretnog kanala Sava – Odra na prijelazima Gradići – Petrovina. Hrašće – Lukavec, Donja Lomnica – Lukavec.

Sugerira se da stanovnici svoje potrebe za ispumpavanje vode iz objekata prijavljuju putem predsjednika mjesnih odbora, koji će aktivnosti koordinirati s vatrogasnim ekipama. Posebno se vodi računa o opasnim tekućinama za čije su ispumpavanje  angažirane specijalizirane tvrtke, pa je postojanje takvih tekućina potrebno posebno naglasiti kod prijave.

Kako bi se stanovništvo lakše opskrbilo pitkom vodom, u mjestima gdje postoje hidrantske mreže, postavit će se pipe. Upozoravaju se građani da ne troše vodu iz privatnih bunara, dok je voda iz gradskog vodovoda potpuno zdravstveno ispravna.

Pripadnici veterinarske stanice obišli su teren. Mole se građani da leševe životinja saberu na nekoliko mjesta, ukoliko je to moguće, a tijekom sutrašnjeg jutra će biti odvezeni specijalnim vozilom. Potrebu odvoza lešina treba dojaviti na broj Veterinarske stanice.

Komunalne službe grada i županijskih cesta na terenu su i saniraju interventno prometnice, ukoliko je to moguće. Trenutno se sanira odron na cesti u Črnkovcu. Elektra je pustila u pogon 7 trafostanica, a struja je vraćena i u privatna kućanstva tamo gdje su ispravne instalacije.

Čička Poljana i dalje u kriznom stanju

U Čičkoj Poljani situacija je i dalje jako loša, posebice u donjem dijelu sela (kod okretišta zetovog autobusa). U dvorištima gdje je bilo i do 1,5 metra vode vodostaj je danas pao za 15cm, no unatoč tomu vrtovi, podrumi, i što je najgore, prizemlja kuća sve je to i dalje pod vodom.

“Krizni stožer je zakazao“ - požalila nam se gđa.Janković preko telefona, prepričavajući kako su u noći s ponedjeljka na utorak tražili prijevoz za stoku koji nije došao, čamac, ili barem motor za kasnije posuđeni čamac, također nisu dobili. Struje nemaju, namirnice iz podruma i škrinje propale su, pomoć vojske uopće nije stigla, neki od susjeda ne mogu ni iz kuće van jer nemaju adekvatnu obuću, drva za ogrjev su pod vodom...Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati