08.12.2009

Nadbiskup Bozanić u V.Gorici


U velikogoričkom župnom pastoralnom centru „Blaženi Alojzije Stepinac“ uzoriti kardinal Josip Bozanić susreo se s ravnateljima predškolskih, osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova s područja Zagrebačke županije.

Susretu koji je organizirao Nadbiskupski duhovni stol Zagrebačke nadbiskupije, uz mnogobrojne ravnatelje i ravnateljice, nazočili su župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, državna tajnica u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Dijana Vican i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.


Župan Kožić, nadbiskup Bozanić i gradonačelnik Barišić

„Ovo je prava prigoda kada se moramo podsjetiti i glasno zahvaliti osobama koji skrbe da se naše djeca u vrtićima, osnovnim i srednjim školama osjećaju sigurno i dobrodošlo“ rekao je župan Kožić nadodavši kako je iznimno ponosan na kvalitetnu suradnju Zagrebačke županije i Katoličke crkve, ali i svih vjerskih institucija koje djeluju na našem području. „Zauzimanje za opće i zajedničko dobro - borba za dobrobit malog običnog čovjeka - jedini je ispravni put budućnosti kojim svi zajedno težimo“ istaknuo je župan.

„Zadaća suvremenog obrazovanja  je stvaranje moralnih bića specifičnih identiteta. Mukotrpna je to zadaća koja se odvija kroz čitav život“ rekao je kardinal Bozanić poručivši kako je obitelj i dalje ta koja je najodgovornija u odgoju djece. „Obitelj je temeljna matrica po kojoj se grade svi odnosi, a škola bi trebala biti mjesto gdje će djeca pokušati izgraditi svoj identitet. Čvrst i stabilan identitet djeteta najbolji je pokazatelj uspješnosti pojedine škole“ zaključio je Bozanić.


izvor: www.zagrebacka-zupanija.hr


Komentari
08.12.2009 - ivan
U lijevom uglu -> Crkva promovira alkoholizam!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati