10.02.2010

Nabava autobusa ipak na sudu


Iako je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) odbacio kaznenu prijavu protiv bivšeg gradonačelnika Velike Gorice Tonina Picule, vodeći ljudi grada s gradonačelnikom Draženom Barišićem na čelu ne odustaju. Tvrde da je Picula, potpisavši Ugovor o potpori komunalnom razvitku, odnosno nabavi novih velikogoričkih autobusa, Gradu nanio milijunsku štetu, pa su protiv Tonina Picule tužbu podigli pri Županijskom sudu u Zagrebu.

Zašto, upitali smo predsjednika goričkog HDZ-a Antu Šimunovića koji je Piculu i prijavio USKOK-u.
 – Gradu Velikoj Gorici stižu opomene od Holdinga jer mora platiti milijun kuna. To je iznos početne provizije od 1 posto kredita koji je Gorica dužna Holdingu za uslugu koju je on EBRD-u već platio. Kako je došlo do toga iznosa, ne znam, ali znam da je taj ugovor potpisao Picula – rekao je Šimunović ogorčen na konačnu odluku USKOK-a.

Ona pak glasi: "Ugovor je potpisan sukladno Statutu Grada Velike Gorice, a prijavljene osobe nisu prouzročile štetu niti počinile kazneno djelo." Bez obzira na tu odluku, u Piculu se i dalje upire prstom i sumnjiči ga se da je sklopio štetan ugovor i zlorabio ovlasti.

– Odredba o početnoj proviziji samo je jedna od štetnih odredaba u spomenutom ugovoru. Holding od Grada Velike Gorice potražuje milijun kuna bez obračuna zateznih kamata – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Picula se pak na sve optužbe i novu tužbu nasmijao. - Pa USKOK je proučio cijeli ugovor i rekao sve što je imao reći. Taj projekt trebao je značiti udobniju vožnju za građane, a tužbe su samo napor Šukerovih poslušnika da očiste vlastiti obraz – rekao je Picula.

izvor: vecernji.hr


Komentari
10.02.2010 - hudini
Pitajte Beusa za autobuse,taj je isto ljut na Piculu.sve bu vam rekel.
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura