01.02.2011

Na uređenju pošte ugrabili 800 tisuća kuna

U proteklom tjednu djelatnici Policijske postaje Velika Gorica na svojim intervencijama djelovali su u četrdesetak događaja.

Slučaj "gorička pošta" nije završio otvaranjem novouređenog poštanskog ureda već dobiva svoj epilog kaznenim prijavama protiv dvojice hrvatskih državljanja koji su optuženi za zloupotrebu ovlasti pri ugovoranju poslova oko preuređenja pošte. Dvojac (rođeni 45. i 63. god.) je, prema kriminalističkom vještačenju, dogovorio veću cijenu poslova nego je ona tržišne vrijednosti i tako sebi priskrbio korist od 792 tisuće kuna. Optuženi su predstavnik Hrvatskih pošta i tvrtke koja je ugovorila radove na 1,6 milijuna kuna, a zbog njihovih postupaka Goričani su morali duže čekati otvaranje pošte.

Policijska postaja bavila se i slučajem otuđenja filmske opreme iz tvrtke Tuna film d.o.o. iz Zagreba. Njih su kontaktirale osobe iz inozemstva koje su odsjele u hotelu u Velikoj Gorici i dogovorile najam filmske opreme vrijedne 800 000 kuna. Prevaranti su tvrtku uvjerili da rade reportažu o američkoj ambasadi, a nakon što su podigli opremu u roku jednog sata već su napustili Hrvatsku sa svom opremom.

U noći s 27. na 28. siječanj nepoznati počinitelji opljačkali su skladište u Fabijančićevoj ulici. Lopovima je plijen bila profesionalna ugostiteljska oprema među kojom su se našle friteze, ledomati i plinski roštilji. Šteta nije utvrđena, ali bi mogla doseći i 100 000 kuna.

U istoj noći provaljeno je u trgovinu mješovite robe u Donjoj Lomnici, a pljačkaši su ispraznili blagajnu i otuđili cigarete i time načinili štetu od 6000 kuna. Dva dana kasnije na benzinskoj postaji u Ogulincu provaljeno je u kavez u kojemu se čuvaju plinske boce, a lopovi su uzeli 13 punih i 5 praznih plinskih boca. U Šiljakovečkoj Dubravi pak dvojac je ilegalno sjekao stabla u vlasništvu Hrvatskih šuma, a načinili su štetu od 3200 kuna.

Prošli je tjedan zabilježeno jedno obiteljsko nasilje muškarca nad svojom suprugom. 44-godišnjak je vrijeđao svoju suprugu (rođ. 1974.g.) pred maloljetnom djecom, a kako je isto djelo počinio i prošle godine određena mu je zatvorska kazna od 44 dana pritvora.

Dodajmo da je u proteklom tjednu bila jedna zapljenja jointa marihuane, a na našim cestama bilo je 10 prometnih nesreća samo s materijalnom štetom.Komentari
02.02.2011 - cool232
Steta sudove opterecivat stim..malo liberalizma po tom pitanju nebi skodilio ;)
02.02.2011 - plantažer
Dodajmo da je u proteklom tjednu bila jedna zapljenja jointa marihuane.... aaaaahahahhahahhahahahhahahhaahhahahaha
01.02.2011 - Lazem
volim goricu osjecam se ovdje jako siguran
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.