31.08.2010

Na hodočašće se sprema 2000 Velikogoričana

Oko dvije tisuće Velikogoričana ove će se subote uputiti na 19. zavjetno hodočašće u Mariju Bistricu. Na put dugačak 40-tak kilometara kreće se u 5 sati ujutro ispred crkve Navještenja Blažene Djevice Marije, a najbrži bi u nacionalno svetište mogli ušetati već prije 15 sati.

Planirana ruta puta Velika Gorica-Rakarje-Kobilić-Ščitarjevo-Popovec-Soblinec-Prepuštovec-Kašina-Laz-Marija Bistrica ove je godine tek manje izmjenjena radi radova na autocesti pa će se sići sa autoceste u Sesvetama, proći pored crkve sv. Antuna Padovanskog i nastaviti starom varaždinskom cestom prema Popovcu.

Kolona hodočasnika bit će pod policijskom pratnjom, osigurano je sanitetno vozilo hitne pomoći i medicinsko osoblje po putu, a iznemogle će do odredišta odvesti i nekoliko volontera vozača. Pripremate li se na put najvažnije vam je pripremiti adekvatnu obuću, ali i odjeću pošto su moguće kraće kišne padaline tokom dana.

- Shvatimo ovo hodočašće kao hod vjere, jedni drugima pomažimo, i naravno slušajte upute redara. Hvala Bogu do sada sva hodočašća su prošla u najboljem redu - rekao nam je župnik Vlado Razum.

Svetu misu u 18 sati na otvorenom predvodite će gospićko-senjski biskup Mile Bogović, a prije mise hodočasnici će imati priliku za ispovijed. Nakon Svete mise i oproštaja prema Velikoj Gorice će se organizirano autobusima krenuti oko 20.30 sati. Povratak autobusom, po cijeni od 40 kuna, treba uplatiti u župnom uredu do četvrtka.


Komentari
01.09.2010 - maja
evo nas ponovo s voljom i Božjim blagoslovom
01.09.2010 - cool
" Misliš na Šukija " hahahahaaa, ne bi njemu Kapitalcu pomoglo očistiti grijehe ni puzanje na koljenima do M. Bistrice.
01.09.2010 - domo
Misliš na Šukija
31.08.2010 - ivan
čovječe, 40 km! Brrrrr
31.08.2010 - Sataraš
Hoće li jedan od njih, član Vlade RH, od Turopolja do svetišta na koljenima?
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati