17.11.2010

Na gradilištima još živo

U današnjem obilasku gradilišta s gradonačelnikom provjerili smo kako napreduju radovi u Kurilovcu, Mičevcu i Črnkovcu. Ovo su samo neka od otvorenih gradilišta u Velikoj Gorici, a dobro vrijeme poslužilo je građevinarima pa će svi planirani radovi za ovu godinu biti realizirani.

U rekonstrukciju Josipovićeve ulice u Kurilovcu uloženo je 3,4 milijuna kuna. Na ulici dugoj 570 metara postavljeni su rubnjaci, položena oborinska kanalizacija, izvršena 38 komunalna kućna priključka, pripremljen tampon i polako se bliži asfaltiranje.

- Slijedeći tjedan aslaltirat će se pješačka staza, a ako se dobro vrijeme nastavi do kraja mjeseca asfaltirat će se i kolnik prometnice - rekao je direktor VG Komunalca Josip Kolarec. Zadnji rok za otvaranje ulice je 6.prosinac.

josipovićeva11mj.jpg

Slijedeća ulica koja čeka uređenje je Jelačićeva čija rekonstrukcija je podjeljena u tri faze. Preduvjet gradnje je oteretni kanal za oborinsku odvodnju koji će prolaziti uz željezničku prugu, a čije projektiranje je u završnoj fazi. Realni rok za uređenje kompletne ulice je dvije godinu, poručuju iz Grada.

- Grad je u ekspanziji i aktivan u građevinskim radovima. Ne samo u središtu grada nego i u okolnim mjestima. Pristup je da disperziramo sredstva da se u svim mjestima nešto radi - objašnjava gradonačelnik Dražen Barišić.

U Mičevcu su glavni radovi u Radićevoj ulici gdje se polaže oborinska kanalizacija. Od ukupnih 1270 metara položeno je 500 metara, a radovi se nastavljaju s očekivanim završetkom u prvom tromjesečju slijedeće godine.

Predsjednik mjesnog odmora Ivica Barukčić kaže kako je do kašnjenja u radovima došlo zbog kašnjenja isplate ekološke rente koja se isplaćuje preko Zagrebačkog holdinga. Mičevec će do kraja 2012. godine primati ekološku rentu zbog odlagališta otpada u Jakuševcu, a od rente naselje se potpuno komunalno opremilo i uredilo.

- Ovo je zadnje što kopamo u Mičevcu. Postavljene su kompletne instalacije, plin, voda, čak i optički kablovi - kaže Barukčić. Mičevčani grade i garažu za novo vatrogasno vozilo, uređuju prilaz crkvi, a kroz dvije godine crkva će dobiti i fasadu.

Predstavnici Mjesnog odbora Črnkovec kažu da se ove godine ulagalo više nego u prethodnim godinama – od sanacije prometnica do kapelice, a upravo je u tijeku sanacija Društvenog doma.

Uskoro započinju radovi na instaliranju javne rasvjete komunikacijskih površina oko OŠ Nikole Hribara. Trenutno se radi i na društvenim domovima u Ključić Brdu, Velikoj Mlaki, Kučama, uređuje se sportski teren u Cerovskom vrhu, a rade se i dječja igrališta u GČ Miljenka Granića, GČ Kurilovec, MO Selnica, Staro Čiče i Vukomerić.

Gradskim vijećnicima koji su upozoravali da je slaba realizacija proračuna gradonačelnik je poručio da je takva građevinska sezona te da će se svi planirani radovi realizirati, a time i izvršiti proračunske stavke.


Komentari
22.11.2010 - Mariovg
Tomaševićeva ulica u centru grada a katastrofa
22.11.2010 - miro
a kurilovečka od kačića-miošića do kraja?! prestrašna je! rupa na rupi, bez nogostupa...
17.11.2010 - ...
a rakarska? izmedu nove obilaznice i ulaza u rakarje ostalo je 100 m ceste koja je puna rupa!
17.11.2010 - Žuti mravi
točno, Teslina pod hitno! a i Kačića-Miošića, dio od crkve do Kurilovečke.
17.11.2010 - cool232
kad će Teslina doć nared za rekonstrukciju??? pa 2 auta se ne mogu mimoić u toj ulici...
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati