08.06.2009

Može i bez Hollywooda 2009


Filmska revija "Može i bez Hollywoda" tradicionalna je manifestacija u Velikoj Gorici koja nam donosi 10 kvalitenih filmova nastalih van hollywodske produkcije. Tako ćete gledati pretežno europske filmove, ali i filmove iz Brazila, Izraela i Turske.

Filmovi su dobitnici brojnih priznatih nagrada iz svjetske industrije filma, od Oscara, Zlatnog medvjeda, Grand Prix Canna, Zlatnog globusa i drugih.

Filmska revija traje od 11. do 20. lipnja s projekcijama filmova u kinu Gorica od 21 h. Ulaznice su po popularnoj cijeni od 10 kn.

Pregled prikazivanja pogledajte ovdje u našem članku koji sadrži popis nagrada i Imdb ocjenu.Evo što ćete moći gledati na ovogodišnjoj filmskoj reviji "Može i bez Hollywooda":
(Linkovi otvaraju Youtube trailer)

TAKVA, STRAH OD BOGA - Turska priča o vjerniku rastrganom između tradicionalne i moderne kulture.

ELITNA POSTROJBA - Priča o elitnoj policijskoj postrojbi koja djeluje u jednom od najopasnijih i najnemilosrdnijih gradova na svijetu – Rio de Janeiru.

ORKESTAR U GOSTIMA - Policajci u paradnim odijelima i s mnoštvom glazbenih instrumenata zaglave u izraelskoj pustinji.

GOMORRA - Bazirana na stvarnim događajima opisanim u knjizi Roberta Saviana, ova suvremena drama prikazuje samu srž talijanske mafije.

TRI MAJMUNA - Kada sitne prevare prerastu u nastrane laži, jedna obitelj odluči zatvoriti oči pred istinom...

GLAD - Priča prati posljednjih šest mjeseci života IRA-inog člana Bobbyja Sandsa koji je štrajkom glađu želio promijeniti političku situaciju tadašnje Irske.

RAZRED - Intrigantna priča koja svoje gledatelje smješta u prve klupe jedne multikluturalne pariške srednje škole.

SNIJEG - Bosna 1997., u razrušenom selu kraj Srebrenice ostalo je samo nekoliko od prijeratnih stotinjak stanovnika. Pred snježnu mećavu posjete ih poslovnjaci nudeći im novce da otiđu iz sela. Zbog mećave ostanu zarobljeni i suočavaju se sa - istinom.

LORNINA ŠUTNJA - Kritika: Suptilna i inteligentna kriminalistička drama sa sjajnom glumom i prepoznatlijvim šarmom braće Dardenne.

VALCER S BASHIROM
- U filmu se opisuju doživljaju mladog izraelskog vojnika koji je tokom Libanonskog rata 1982. godine bio svjedokom pokolja Palestinaca u izbjegličkim logorima Sabra i Šatila.Komentari
11.06.2009 - ja
kuul...vec sam 2 pogledala do sad...i dobri su filmovi... :)
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati