17.05.2010

Mozaik traži partnere u EU


- Mozaik se bavi provođenjem projekata za mlade koji su korisni mladima za njihov osobni i profesionalni razvoj u lokalnoj zajednici i šire - kaže Tomislav Pavlečić, predsjednik Udruge, te objašnjava akronim MOZAIK koji označuje "Mobilnost Obrazovanje Zapošljavanje Aktivnost Informiranje Kultura".  

Za sada, Udruga broji više od 20 članova, a svi mogu postati članovi ako pošalju mail na udruga.mozaik@gmail.com u kojem trebaju napisati svoje ideje i želje koje se tiču mladih i poboljšanja uvjeta života mladih u Velikoj Gorici. Ova Udruga nudi mogućnosti putovanja, raznih edukacije, stipendije i ponude poslova, a ipak glavni problem im je slaba zainteresiranost mladih koji bi to iskoristili. 

Do sada je Mozaik u Velikoj Gorici proveo tri značajnija projekta. Najuspješniji ujedno i prvi  bio je projekt inicijativa mladih "Fokusiranje na aktiviranje" koji je u travnju 2008. godine u tri dana okupio puno mladih na raznim aktivnostima. Neke od tih aktivnosti bile su radionica o aktivnom građanstvu, sajam udruga, party i koncert grupe Antenat i Bilk, digeridoo koncert, Megablast breakdance performans, jazz koncert, izložba stripa i fotografije, slam poezija, chill na livadi...

Nakon toga u partnerstvu s udrugom GAS pokrenut je i «Festival kreativnog nereda» (FRKNA). FRKNA je bio organiziran i ove godine sa slabim odazivom što nažalost upućuje na to da nema prevelikog interesa za lokalne festivale.

Trenutno Udruga mladih MOZAIK traži partnere iz EU i izrađuje projektni prijedlog koji će predložiti za program EU «Mladi u akciji» do 1. rujna. To će biti prvi internacionalni projekt takvog tipa u Velikoj Gorici. Prihvati li se projekt razmjene V.Goricu na desetak dana bi posjetili mladi iz više europskih zemalja, a sve s ciljem europskog povezivanja i razvoja građanskog aktivizma.

- Ideja koja je razvijena i pokrenuta u djelo je puno važnija od ideje koja postoji samo kao ideja, bez obzira kako dobra bila - poručuje Tomislav.
ap


Komentari
17.05.2010 - Bambo_ocha
Mozda se svi osjecaju staro pa kao nema mladih :p Svida mi se ideja razmjene
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati