02.09.2010

Mladi o alkoholu

Čak 17,9 posto velikogoričkih srednjoškolaca u 15. godini počelo je redovito konzumirati alkohol, a čak 7,1 posto sedmaša misli da su im velike šanse da ih vršnjaci smatraju cool osobom ako počnu piti ranije.

Rezultati su to istraživanja koje su na području Velike Gorice u sklopu edukativne kampanje "Cuga je tuga" proveo Odsjek za poremećaje u ponašanju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.

Djeca i mladi u našem gradu imaju tolerantne stavove prema korištenju cigareta, alkohola i droga. Tako 3,6 posto osnovnoškolaca smatra da uopće nije loše za nekoga njihovih godina redovito piti alkoholna pića. Istraživanje je obuhvatilo sve učenike sedmih i sve učenike prvih razreda srednjih škola, a iako se, kako navode istraživači, navedeni postotci ne čine zabrinjavajućima, važno je na njih obratiti pažnju i stvoriti sustave podrške i pomoći.

U sklopu kampanje svi vlasnici ugostiteljskih objekata upozoreni su, a policija će kažnjavati sve koji malolejtnima prodaju alkohol - prenosi Večernji list.

Više o ovome istraživanju možete pročitati ovdje.


Komentari
03.09.2010 - Mariovg
pa zna se da u srce idu samo dječica i onda je pitanje kome se tamo prodaje alkohol?pa toj dječici i neka inspekcija samo prošeta do srca i eto kazne
03.09.2010 - tuzna sova
ajmo se kladit da racija nece bizi niti u jednom kiosku koji prodaje alkohol niti u srcu jel tam nesmiju uc ipak to drzi bivsi policajac niti u jedan lokal koji stvarno toci alkohol maloljetnicima. gospodo ako neznate maloljetnici vam se opijaju po parkicima i onda idu u srce a ne cugaju po bircevima jel za to nemaju para.
02.09.2010 - ivan
racije su IN
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati