17.11.2010

Mladi Goričani pozvali na nenasilje

"Obojimo svijet tolerancijom" naziv je velike kampanje koju provodi Forum za slobodu odgoja s porukom mladima da se međusobnu uvažavaju, poštuju raznoličitosti i budu tolerantni jedni prema drugima. Jučer, povodom Dana tolerancije, ispred Pučkog otvorenog učilišta mladi Velikogoričani svojim radovima odaslali su poruku da ne žele nasilje među sobom.

tolerancija1.jpg

Akcija se provodi s Medijacijskim centrom u Velikoj Gorici koji promovira nenasilje i mirno rješavanje sukoba. Medijacijski centar to čini edukacijom nastavnika koji dalje svojim učenicima prenose komunikacijske vještine koje izgrađuju bolje odnose.

- Mladi mogu sukobe samo riješiti, a izazov im je pronaći rješenje. Treba im dati odgovornost i podučiti ih na koji način da nenasilno rješavaju sukobe - kaže voditeljica Medijacijskog centra Marina Brkić koja kaže da sukobi, često neizbježni, nisu negativni već njihovo rješavanje određuje daljne odnose sukobljenih.

tolerancija2.jpg

Pozivu na akciju su se odazvali učenici osnovnih i srednjih škola, te korisnici Centra za djecu i mlade, koji su radili plakate s porukama tolerancije, a pridružili su im se i članovi Savjeta mladih Velike Gorice.


Komentari
18.11.2010 - norma belle
ma svi znaju da je lukica dobar ko kruv
18.11.2010 - biserka
norma belle prestani provocirat inače se buš dobro proveo :P
18.11.2010 - norma belle
lukica podržava akciju tako što će nasiljem reagirati na mlade koji su netolerantni i nasilni
18.11.2010 - vanilla_kok
dovla kaj vjezbas za popa!? ;)
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati