26.02.2011

Mirabilia

Mirabilia, fantastični i nedefinirani predmeti, ime je prve ovogodišnje izložbe u Galeriji Galženica posvećene odnosu dizajna i umjetnosti. Ime izložbe samo govori da je izloške bilo teško smjestiti u generalne kategorije prirodnog ili svijeta stvorenog ljudskom aktivnošću. Ova hibridna izložba upravo spaja ova dva svijeta.

-  Više od teškedruštvene problematike, na ovoj izložbi ima neke transparentne intime, nespretne ironije, bizarne ljepote i neodgovorne igre - objašnjava kustosica Sonja Horvatinčić u uvodniku.

mirabilia1.jpg
Silvio Vujičić pozbavio se poimanjima i načinima dobivanja boja

Silvio Vujičić iz Zagreba propituje uobičajenu percepciju boje, Tatjana Vukelić iz Beograda osvrće se na suvremenu potrebu za konstrukcijom i izmjenom identiteta, a objekti Yoko Fukushime iz Tokya vezuju se uz seksualnu intimu. Svojim radovima bio dizajna tek rubno se dotiču etičkog aspekta ljudsku kulture pa je ukupni dojam izložbe bliži fantaziji nego ekologiji.

S jedne strane svaki od umjetnika direktno se bavi prirodom i koristi je u svome radu kao motiv ili medij, a s druge strane umjetnici se bave pitanjima tradicionalno smještenim u domeni umjetnosti i filozofije.

miribilia2.jpg
Odijelo od mahovine ugodno hladi, ali zbog potrebnog navodnjavanja nećemo ga vidjeti u buticima

Izložbu možete pogledati radnim danom, osim ponedjeljka, u vremenu od 10 do 19 sati te vikendom od 10 do 13 sati. Ulaz je slobodan.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati