27.11.2010

Ministar Šuker počasni građanin

Ministar financija Ivan Šuker postat će prvi počasni građanin Grada Velike Gorice. Na prijedlog velikogoričke koalicije HDZ-HSS-HSU-DC-HSP-a prestižna titula dodjelit će se u sklopu nagrada koje se dodjeljuju zaslužnim osobama te pravnim subjektima povodom Dana Grada.

Kako neslužbeno doznajemo Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja dalo je pozitivno mišljenje o jedinoj pristigloj prijavi za počasnog građanina te će Gradskome vijeću predložiti da se Ivan Šuker proglasi počasnim građaninom. Kako je koalicija koja je dala prijedlog ujedno i vladajuća u Gradskom vijeću za očekivati je da se odluka prihvati.

Ove vijesti uzburkale su goričku političku javnost, a i ovoga puta HNS je najglasniji. Smatraju da se predsjedniku velikogoričkog HDZ-a takvo priznanje ne bi trebalo dodijeliti, ne samo radi toga što je ministar i stvarni građanin Velike Gorice već i stoga što je predsjednik velikogoričkog HDZ-a. Otišli su i korak dalje te ministru pripisali niz afera i optužbi za političku korupciju.

- Time se bezobzirno krši nepisano, ali dosad uvijek poštivano, pravilo da se gradska priznanja ne dodjeljuju čelnicima političkih stranaka koje su predstavljene u Gradskome vijeću jer se radi o očitome sukobu interesa - priopćili su iz velikogoričkog HNS-a.

Kako se u priopćenju HNS-a dotaklo i novo prijateljstvo HDZ-a i DC-a iz Demokratskog centra je stigao odgovor.

- Umjesto argumentirane rasprave od Beusa Richembergha i HNS-a dobili smo pamflet optužbi, sitnih laži, pretjerivanja i obmanjivanja koje služe Beusu za svakodnevnu politiku i izbornu kampanju i defamaciju osoba koje on ne voli ili su mu politička opasnost - odgovaraju u DC-u.

U isto vrijeme kao i ova vijest objavljena je i vijest da će ministar financija Ivan Šuker uskoro postati "bivši ministar". Naime, prema pisanju Jutarnjeg lista iz vrha HDZ-a se najavljuje da će Ivan Šuker u reorganizaciji Vlade RH biti zamijenjen.

Počasnim građaninom Grada Velike Gorice može se proglasiti fizička osoba posebno zaslužna za promicanje vrijednosti demokratskog društva i ugleda Grada Velike Gorice, njegovog odnosa s drugim gradovima u zemlji i inozemstvu te za razvoj Grada ili pojedinih njegovih djelatnosti - stoji na službenim stranicama Grada.


Komentari
30.11.2010 - cool232
@evo : pa štiti obrazovane, kulturne ljude koje ne žele se spuštat na Vaš nivo raspravljanja i drukanja koji je uvreda za mozak svakom iole normalnom građaninu...
29.11.2010 - urednik
Ako vam ne odgovara politika komentiranja na VGdanas portalu ja vas pozivam da prestanete posjećivati vgdanas.hr. Komentiranje je zbog nastavka vrijeđanja zatvoreno za neregistrirane članove (nazvat urednika glupim i retardiranim je posve glupo - kad sam ja zapravo skroz lik na mjestu).
29.11.2010 - evo
možda su komentari izbrisani zbog sadržaja koji je u njima pisao a ne zato što nekog nazivam retardiranim. Koga štitiš uredniče
29.11.2010 - urednik
Komentari koji direktno vrijeđaju bit će izbrisani. Ako hoćete nekome reći da je "glup i retardiran" riješite to u četiri oka.
29.11.2010 - toro
to kaj mu nisu dokazali ne znači da nije krao.. zaboravljate da se do prije godinu dana ni jednom hdz-ovcu nije nis moglo dokazati a sad kosorica razmišlja da se riješi ovog kriminalca jer se za njega veže puno afrera. i treba mu dati diplomu, dotepel je iz livna, građanin gorice nije..može biti samo počasni građanin..
29.11.2010 - I da i ne
Draga maja nema tog politicara u drzavi koji je zasluzio bilo koju nagradu svati to niti jedan politicar nebi trebo biti primjer mladima jel su svi lopovi i prevaranti
29.11.2010 - maja
Ma baš me zanima tko je ovu nagradu zaslužilm više od Šukera? Možda ljenčina Picula ili GBR koji u svom mandatu nisu napravili ,baš ništa osim propale televizije i puno obećanja _ čitaj sr.nja! Ak je ijedan velikogorički političar zaslužil to priznanje onda je to Šuker! Čovjek se može ponositi svime što je u Velikoj Gorici za njegova mandata napravljeno! Usput budi rečeno nikad mu nitko nije dokazao ijednu pronevjerenu kunu ili korist izvučenu iz Grada!
29.11.2010 - mookie
Šuker je ne samo zadužil Veliku Goricu nego i lijepu našu!HDZ ZNA!
29.11.2010 - Zdenko
Kriterij je bio ko je najviše pokral i osramotil Goricu. Užas, fuj, gade mi se!!!!
29.11.2010 - vito
tak su i sanadara dizali u nebesa pa ga danas na cesti neće ni pozdravit
28.11.2010 - PL2
da- da taj se počastil i proslavil v Kušancu
27.11.2010 - I da i ne
Sad si joe naje.. Sad kad hdz-ovci procitaju tvoj komentar sad kad pocnu pljuvati po tebi nadrapo si sad ce te proglasiti beusovom sjenom prokletom komunjarom uglavnom nebi ti htio biti u kozi :-)) Ali oni ti nista drugo meznaju osim srat po nekomu ko nije njihov
27.11.2010 - Joe
Može li počasni građanin grada postati čovjek koji je u gradskoj skupštini Zagreba glasao protiv osamostaljivanja nekadašnje općine Velika Gorica i koji je protiv toga da Velika Gorica postane županijsko središte? Vesna Škare Ožbolt nije se bunila kada je Beus o tome govorio u Gradskom vijeću dok mu je ona predsjedavala u prijašnjem sazivu. Ovdje se zaista radi o sukobu interesa u najboljoj maniri sjevernokorejskog režima.
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati