05.05.2010

Milijun kuna za financiranje turističkih projekata


Zagrebačka županija nastavlja s poticanjem i financiranjem mnogobrojnih projekta s ciljem obogaćivanja turističke ponude i unapređenja i razvoja turizma u županiji. Tako će se u ovoj godini dodijelit milijun kuna za financiranje razvojnih turističkih projekata. Natječaj za dodjelu navedenih bespovratnih sredstava raspisan je danas, a otvoren je do 4. lipnja 2010. godine.

Na natječaj se mogu javiti pravne osobe koje imaju sjedište u Republici Hrvatskoj a koje predlažu izradu projekta na području Zagrebačke županije. Financijska sredstva namijenjena su za izradu i provođenje konkretnih projekata koji neposredno doprinose unapređenju i razvoju turizma na području Zagrebačke županije i koji moraju povezivati više pružatelja turističkih usluga s područja Županije na zajedničkom turističkom proizvodu.

Prednost pri financiranju imati će projekti koji su originalni u smislu proširenja turističke ponude i uvođenja novog turističkog proizvoda, koji imaju jasno definiran sadržaj, ciljeve i razrađen plan projekta; koji doprinose razvoju turizma na širem području Županije, odnosno na području više jedinica lokalne samouprave te koje sufinanciraju i drugi subjekti (ministarstva, jedinice lokalne samouprave i dr.).

Zagrebačka županija je u ovoj godini za turizam osigurala više od 3 milijuna kuna. Uz milijun kuna predviđenih za organizaciju manifestacija, isti iznos osiguran je i za navedene razvojne projekte u turizmu. Turističke agencije će se subvencionirati s 300.000 kuna, za Turističku zajednicu Zagrebačke županije predviđeno je 700.000 kuna, dok je za edukaciju u turizmu osigurano 60.000 kuna.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na natječaj do 4. lipnja ove godine. Tekst natječaja i potrebni prijavni obrazac zahtjeva mogu se dobiti ovdje.

izvor: www.zagrebacka-zupanija.hr


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati