05.12.2009

Međunarodni dan invalida


Povodom Međunarodnog dan invalida koji se obilježava od 3. prosinca gradonačelnik Dražen Barišić susreo se predstavnicima osoba sa tjelesnim oštećenjima. Na susretu održanom u gradskoj vijećnici glavna tema razgovora je bila provedba Strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe sa invaliditetom Grada Velike Gorice u razdoblju od 2009. do 2013. godine.

Gradonačelnik se zahvalio svojim prethodnicima koji su imali hrabrosti pokrenuti donošenje strategije te u razgovoru s nazočnima najavio provedbu konkretnih mjera. Tako smo mogli čuti kako se radovi oko autobusnog kolodvora na pješačkim prijelazima izvode upravo za slijepe za koje se postavlja posebna podloga koja im pomaže u snalaženju pri prelasku ceste. Radi se i na uklanjanju drugih arhitektonskih barijera, a uskoro se očekuje i zvučna signalizacija na semaforima. Pučko otvoreno učilište morati će dobiti rampu za invalide s obzirom da postojeći uređaj nije funkcionalan. U OŠ Eugen Kumičić postavljene su vodilice za slijepe učenike.

Osobe u invalidskim kolicima posebno je obradovala najava da će u prvoj polovici godine biti nabavljen specijalizirani kombi za prijevoz osoba s invaliditetom. Kombi će biti stacioniran u Crvenom križu i biti na raspolaganju građanima 24 sata dnevno. Ovo će značajno unaprijediti život naših sugrađana invalida, a kojih ima oko 5500, jer su dosada ovisili o jednom kombiju ZET-a koji je u Goricu dolazio jednom tjedno.

darkomatić.jpg
Darko Matić, predsjednik Povjerenstva za osobe s invaliditetom, s gradonačelnikom

Gradonačelnik je i najavio kako su u proračunu za 2010. godinu osigurana duplo veća sredstva od ovogodišnjih za provedbu strategije.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati