27.11.2009

Matičin četvrtak


Ogranak Matice Hrvatske V.Gorica sinoć je u Muzeju Turopolja održao završnu večer u kojoj su prezentirali svoj rad za ovu godinu. Nakon izvještaja o postignutom i planovima za narednu godinu suradnicima su poklonjene prigodne knjige, a druženje su nastavili u neformalnom tonu.

Ogranak je nakon višegodišnjeg mirovanja obnovljen prošle godine i sada je pod vodstvom predsjednika Stjepana Rendulića. U posljednih nekoliko tjedana u Muzeju Turopolja organizirali su večeri pod nazivom "Matičin četvrtak" u čijem su programu sudjelovali pisci, umjetnici, povjesničari i drugi predavači. Kroz niz predavanja i razgovora o pjesništvu, zaštiti kulture, hrvatskoj baštini i jeziku Turopolje se povezalo sa ostatkom Hrvatske. Stjepan Rendulić uz Matičin četvrtak posebno je istaknuo kako su u Veliku Goricu doveli i dva autora pravopisa koji su svoja predavanja, naravno zasebno, održali u goričkoj gimnaziji.

matica.jpg
Gosti su posebno istaknuli kako su se na predavanjima uvijek osjećali ugodno

Ogranak Matice iz Velike Gorice broji pedesetak članova, a naglašavaju kako je kroz 6 večeri četvrtkom sudjelovalo oko 150 ljudi. Matičin četvrtak prestaje se održavati do nove sezone koja kreće u veljači. Ipak najavili su da krajem ove godine kreću sa natječajem za lirska i prozna djela na kojem će moći sudjelovati svi velikogoričani, a o čemu će se uskoro znati više.Komentari
27.11.2009 - tonia
uopće nisam znala za te četvrtke...šteta =(
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura