05.02.2010

Matica proglasila pobjednike natječaja


Ogranak Matice hrvatske iz Velike Gorice na jučerašnjem druženju, na tradicionalnom Matičinom četvrtku u Muzeju, proglasio je pobjednike svoga književnoga natječaja.

Na natječaj koji je trajao od početka prosinca do sredine siječnja prijavilo se 8 autora, šestero sa radovima na standardnom hrvatskom jeziku i dva rada na kajkavskom narječju.

Najbojlim na kajkavskom narječju proglašen je rad Slavice Sarkotić, kratka proza imena "Domaće reč" čiji sukus se može opisati neiscrpnom temom prolaznosti života. U kategoriji teksta na hrvatskom standardnom jeziku pobjeda je otišla pjesmi "Istina" čiji je autor Nikola Šimić Tonin.

maticaproglašenjenatječaja2010.jpg

Radove je ocijenila prosudbena komisija koju su činili Bernandina Petrović, Božidar Prosenjak i Gordana Vlašić, a njihov zaključak je bio da iako nije bio mnogobrojan odaziv njihova kvaliteta je učinila ovaj prvi natječaj uspješnim.

Matičin četvrtak nastavlja se već za tjedan dana kada će tema biti fašnik i fašnički običaji, a voditeljica večeri Josipa Matijašić ugostit će direktoricu turističke zajednice Velike Gorice Miladu Mesarić.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura