14.11.2010

Martinje u Vukomeričkim goricama

Na brdu Rastek kod izletišta na Ključič brdu jučer je ljubitelje dobre kapljice ugostio Franjo Matković. Martinje u Vukomeričkim goricama u organizaciji Turističke zajednice Grada i Udruge vinara i vinogradara Grozd pokazalo je da Vukomeričke gorice imaju što ponuditi posjetiteljima ovoga kraja.

- Što se tiče velikogoričkog kraja Vukomeričke gorice imaju najveći turistički potencijal, a što još nije dovoljno iskorišteno - kaže Milada Mesarić, direktorica Turističke zajednice. Direktorica kaže i da cijeloj zagrebačkoj regiji žele predstaviti Vukomeričke gorice kao odredište za provesti dan u prirodi.

martinjevg2.jpg

Da interesa za dobrim vinom i zabavom ima pokazao je velik broj okupljenih, kako uzvanika tako i izletnika, koji su prisustvovali krštenju mošta. Velikogorički pjesnik Stjepan Vitez predvodio je ceremoniju krštenja mošta u vino, a potporu je imao od svojih martinskih pajdaša i Vinogradarskog benda.

Viđenim je bio zadovoljan i gradonačelnik Dražen Barišić koji je rekao kako treba nastaviti tradiciju proslave Martinja. Martinje se pokazalo kao odlična promocija ovoga kraja, a gradonačelniku je bilo drago da je manifestacija imala tako dobar odaziv.

martinjevg.jpg

Vlado Mikulčić, predsjednik Udruge Grozd, potvrdio nam je pak da nema godine bez dobrog vina. Iako je bila kišna godina, a bilo je i tuče, vino će biti jako dobro. - Tko voli vino njemu je uvijek dobro - kaže Vlado Mikulčić, a nije krio ni zadovoljstvo manifestacijom: " Tko ne bi bio zadovoljan?! Pjesma, vino, lijepe žene, a hrana prava domaća - zaključio je predsjednik Grozda.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati